Gabriela Lozančič, Urška Bračko in Dijana Purić so slavile lani. Katera bo na vrhu letos? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gabriela Lozančič, Urška Bračko in Dijana Purić so slavile lani. Katera bo na vrhu letos? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Znanih je 14 deklet, ki se bodo potegovala za vstopnico za največji lepotni izbor na svetu. V finalnem izboru se bodo tekmovalke predstavile v dnevnih oblačilih, kopalkah in večernih oblekah.

Zdajšnja mis Universe Urška Bračko je lani kot glavno nagrado dobila štipendijo za štiriletni študiji na zagrebški fakulteti za ekonomijo in menedžment (ZŠEM) in številne nagrade pokroviteljev. Novo zmagovalko čaka podobna usoda, šolnina na ZŠEM, veliko daril, ogromno potovanj in tri tedenske priprave na svetovnem izboru pod okriljem največje modne agencije na svetu.

"Z zmago se mi je svet obrnil na glavo. Leto je bilo sanjsko. Spoznaš svet na čisto drugačen način, ljudi, ki bi jih v življenju gledal samo po televiziji in dobiš številne nove priložnosti, ki si jih nikoli ne bi zamislil," je svoje vtise strnila Bračkova, ki se bo kmalu morala posloviti od krone.

Spodaj si lahko ogledate vseh 14 finalistk, za svojo favoritko pa lahko glasujete prek uradne strani na Facebooku. Dekle z največ glasovi bo prejela naziv mis fotogeničnosti.