Kako se je obnesla prva ekipa Borisa Kobala? Foto: Žiga Culiberg
Kako se je obnesla prva ekipa Borisa Kobala? Foto: Žiga Culiberg
Moja Slovenija
Ustvarjalci oddaje obljubljajo 90 minut zabave. Foto: Žiga Culiberg

V prvi oddaji je imela več sreče, in morda tudi znanja, ekipa Borisa Kobala, v kateri so sodelovali voditeljica Jerneja P. Zhembrovskyy, pevka Rebeka Dremelj Škaler ter igralec in režiser Gašper Tič.

V drugi ekipi pa so pod kapetanskim trakom Nine Valič odgovore na zanimiva vprašanja o Sloveniji in njenih prebivalcih iskali stand up komik Tin Vodopivec, plesalka Katarina Venturini in glasbenik Andrej Šifrer.

Vse novosti, povezane z oddajo Moja Slovenija, lahko spremljate na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. Več informacij pa lahko najdete tudi na posebni spletni strani.

"Takšnega vzdušja v studiu nisem še imel v nobeni oddaji, pa sem na televiziji že kar veliko let. To je takšen koncept oddaje, ki to omogoča: navijaško vzdušje, pozitivna energija, zadovoljni gledalci, veliko veselja ... Tako se mi zdi za te težke čase to prava stvar," je bil po snemanju prve oddaje navdušen Galunič.

Obe ekipi sta odigrali sedem izvirnih iger - ugibati so morali, za katero pesem gre, se spomniti nekaterih pomembnih dogodkov iz zgodovine slovenskega športa in oceniti, koliko Slovencev ima modre oči ter še mnogo več. Na koncu pa je pomembnejšo vlogo kot znanje odigrala sreča, saj so tekmovalci točke zbirali tako, da so vrteli kolo sreče. Za pevske vložke je ob hišnem bendu skrbel trio v sestavi Manca Špik, Alex Volasko in Lea Sirk.

Vse v studiu pa je prijetno presenetil tudi skriti gost, ki je tekmovalcem zastavil posebno vprašanje. "Koliko gramov imajo skakalne smuči?" je dejal Peter Prevc.