V vodenju kviza se bo prvič preizkusil Mario Galunič. Foto: Žiga Culiberg
V vodenju kviza se bo prvič preizkusil Mario Galunič. Foto: Žiga Culiberg
Moja Slovenija
Ob boku bosta voditelju stala Nina Valič in Boris Kobal. Foto: Žiga Culiberg

V kvizu, katerega urednik in voditelj bo Mario Galunič, se bosta vsako soboto ob 20. uri v 90 minutah pred navdušenim navijaškim občinstvom v sedmih izvirnih igrah pomerili dve ekipi znanih Slovencev. Na čelu ekip bosta dva kapetana, in sicer Boris Kobal in Nina Valič. "Pojejo se pesmi iz vaše države, vprašanja temeljijo na vaši državi. Vse se vrti okoli Slovenije," je pojasnil Hager.

Vse novosti, povezane z oddajo Moja Slovenija, lahko spremljate tudi na družabnih omrežjih Facebook in Twitter. V pripravi je tudi posebna spletna stran.

Temeljna razlika v primerjavi z ostalimi kvizi je v končnem cilju. "Milijonar ali drugi kvizi se vrtijo okoli denarnih nagrad in stopenj vprašanj. Naša vprašanja pa niso tako težka, ampak osvežujejo spomin. Poudarek je bolj na zabavi in da se zvezdniške ekipe zabavajo med sabo, kot pa na kvizu, kjer lahko osvojiš milijone evrov. Tu ni pravega poraženca. Na koncu so vsi prijatelji. Če izgubiš v tej oddaji, ne izgubiš veliko denarja," je razložil Hager.
Sicer velja, da so licenčne oddaje bolj domena komercialnih kot nacionalnih televizij, toda kot je zagotovil Hager, v primeru Moje Slovenije to ne odigra velike vloge pri prilagajanju formata: "Edina razlika pri prilagajanju tega formata za nacionalne televizije v primerjavi s komercialnimi je v sponzorjih. Ampak tu jih ne potrebujemo veliko, saj se na koncu zmagovalni ekipi ne izplača vrtoglavih zneskov."

Moja Slovenija je v osnovi nizozemska licenčna oddaja z izvirnim naslovom I love my country. Toda to ustvarjalcev oddaj po svetu - licenco so Nizozemci prodali že v več kot 35 držav po svetu - ne omejuje, trdi Hager: "Moraš imeti enako strukturo oddaje, ker kupiš format. Tako imamo šest krogov in finale. In po vsakem krogu je pevska igra - ugani pesem. Toda vsak prilagodi svoj format, v vašem primeru smo dodali slovenske elemente."
Obujanje spominov z Mojo Slovenijo
Format oddaje je po besedah Hagerja še posebej vabljiv, ker gre za družinski šov. "Ob njem se lahko sprosti vsa družina. Slišite znane pesmi svoje države, vidite svoje zvezdnike ... In ni starostne omejitve," je mnenja Hager in dodaja, da je oddaja vse prej kot domoljubna. "Bolj gre za poudarjanje vseh lepih stvari, ki jih premore ena država. Ponosni smo na državo, toda na lep način. Obujamo spomine na lastno državo."