'Lov' na Sandrino naslednico se je začel. Foto: MMC RTV SLO
'Lov' na Sandrino naslednico se je začel. Foto: MMC RTV SLO
Izbor Mis Slovenije 2010
Miss Slovenije Sandra Adam o bolezni
Razglasitev zmagovalk

"Jaz sem lani hotela poslati prvo spremljevalko kot Sandrino menjavo. Nato pa mi vodilni na izboru za mis sveta niso dovolili oziroma so nam sporočili, da je nesmiselno," je za MMC še enkrat pojasnila Repičeva.
Organizatorji so ji namreč sporočili, da bi prihod prve spremljevalke popolnoma porušil njihov sistem priprav. "Oni so namreč že takrat imeli zaključen 'talent show' in so bili globoko v učenju koreografij. Ko je Sandra bila še v Pekingu v bolnišnici, so finalistke že nadaljevale svojo pot proti Sanji," je dejala Repičeva in dodala, da bi Sandra, če bi ozdravela, nadaljevala svojo pot. Tako pa je finalni izbor, kjer je slavila predstavnica Združenih držav Amerike Alexandria Mills, Dravograjčanka spremljala z domačega kavča.

Sandrina zgodba se je na izboru za mis sveta končala predčasno, kar pa se po besedah Repičeve naj ne bi ponovilo letos. Prijave pa zbirajo že zdaj.

Kdo je lahko naslednja mis Slovenije?
Kot je zapisano na spletni strani mis Slovenije, lahko na lepotnem izboru sodelujejo dekleta s slovenskim državljanstvom, s skladno postavo, visoke več kot 165 cm, ki so v letošnjem letu stare od 17 do 24 let, neporočene, brez otrok in nekaznovane.

Pri dekletih, mlajših od 18 let, je za sodelovanje potrebno pisno potrdilo oziroma dovoljenje staršev. Natečaja se lahko udeležijo dekleta, ki so prijavnico pravilno izpolnila in jo oddala do 15. aprila 2011.

Podatki morajo biti pravilni, oddaja izmišljenih in s tem napačnih podatkov je kaznovana z odvzemom pravic za sodelovanje na lepotnem izboru. Prijava mora vsebovati dve novejši fotografiji, eno na kateri je dekle v celoti upodobljeno, in eno, kjer je na fotografiji samo portret njenega obraza.

Dekleta (morebitne) potne stroške krijejo same
S prijavo na lepotni izbor se kandidatke strinjajo z uporabo njihovih fotografij in osebnih podatkov v okviru natečaja za nedoločen čas. Na podlagi prejetih prijav bo organiziran 'casting' (predizbor), o čemer bodo dekleta pravočasno obveščena. Dekleta se izbora udeležijo na lastno željo in morebitne potne stroške na 'casting' krijejo sama.

Trije predizbori, finale junija
"V maju računam, da bomo organizirali tri 'castinge'. Ti bodo potekali podobno kot lani. V Portorožu, Ljubljani in Mariboru. Na podlagi treh 'castingov' bomo izbrali dvanajst finalistk," je razkrila za MMC Repičeva.

Imena finalistk bodo najprej predstavljena na straneh MMC-ja in v Slovenskih novicah, nato pa še na tiskovni konferenci. Finalistke nato čakajo tedni priprav, vmes pa bodo organizirana tekmovanja top model, talent show in mis bikini. Vse skupaj pa se bo sklenilo na finalnem večeru, ki bo po besedah Repičeve enkrat junija.

V tretje gre rado ...
Letos bo tako že tretji izbor pod okriljem agencije IdejaIdeja, ki se je že v preteklosti ukvarjala z različnimi slovenskimi lepotnimi izbori po Sloveniji. Agencija je leta 2008 po vseh ugibanjih in zapletih postala uradni lastnik licence in na tem mestu nasledila Zdravka Geržino. Prva mis Slovenije pod njegovo organizacijo je bila Tina Petelin, ki jo je leta 2008 strokovna žirija predstavila sedmi sili v enem izmed ljubljanskih hotelov le nekaj tednov pred odpotovanjem na svetovni izbor v Južnoafriško republiko.

Izbor Mis Slovenije 2010
Miss Slovenije Sandra Adam o bolezni
Razglasitev zmagovalk