Alenka je s svojimi pogledi in energijo zabavala predvsem prve vrste parterja, medtem ko je balkon lahko užival samo ob njenih melodijah. Foto: MMC RTV SLO
Alenka je s svojimi pogledi in energijo zabavala predvsem prve vrste parterja, medtem ko je balkon lahko užival samo ob njenih melodijah. Foto: MMC RTV SLO
Gala valentinov koncert Alenke Godec
Med samim koncertom je kolo časa premikal prav Alenkin vokal, kateremu se je ki se mu pridružil zvok basa Janija Haceta, kitare Tea Colorija, bobnov Iva Rimca, klaviatur Mirana Juvana in Davorja Klariča ter občasno tudi trobente Igorja Matkoviča. Zamenjal je saksofonske vložke Lovra Ravbarja iz Križank. Foto: MMC RTV SLO
Pojem blues v drugačni preobleki

Povezano z ljubeznijo do glasbe je občinstvo, ki so ga pretežno sestavljali pari, pozdravilo Alenkino nič kaj zvezdniško zamujanje na oder Cankarjevega doma z bučnim aplavzom. Ta se je sicer v nadaljevanju v do polovice polni dvorani prelevil v skromno ploskanje po izpetih zadnjih notah skladb, medtem ko je med samim nastopom Alenkine glasovne prehode spremljala tišina z druge strani odra.

Občinstvo, ki je bolj kot parter zasedlo balkon, je pričakal rahlo spremenjen koncertni repertoar v primerjavi s Križankami. Poleg priredb s svojega najnovejšega albuma So najlepše pesmi že napisane je pevka na gala valentinovem koncertu zbranim ponudila tudi nekatere stare uspešnice, kot sta Rada bi znova poletela in Poglej me v oči.

A kljub temu se je koncert znova začel ob taktih Prizmove uspešnice Pogum in Alenkinega prihoda pred mikrofon. Vokalno osamljena vse do tretje skladbe večera V meni je moč, je Alenka višine svojega glasu preizkušala že pri prirejenemu hitu Letečih potepuhov Pojem blues. Po prihodu "front" vokalistov (kot jih je poimenovala pevka) Lare, Matea in Romine je z njimi bogatila svoje refrene in se le redko spuščala v glasovno poigravanje s trojico.

Gostje v senci Alenke
Podobno kot v deževnem septembrskem večeru so se pevki na odru pridružili posebni gostje. Prvi med njimi je bil stari znanec že iz Križank, harmonikar Janez Dovč. Po nekajminutnem sprehodu s prsti po črno-belih tipkah sta z Alenko osamljena odigrala njeno uspešnico iz leta 1988, Tvoja.

Navezi Dovč-Godec so se po njunih minutah pridružili člani zasedbe in nova gostja Severa Gjurin. Ta je ob Tvojem jutru priplesala na oder, prevzela pobudo, se ob Alenkinem močnem glasu izgubila v refrenu, na koncu končala sama na odru in za konec ob prehitevanju glasbene podlage končala svoje gostovanje s Kadar sva sama.

Zadnja gostja večera se je Alenki pridružila ob Zlati obali in skladbo bolj kot s svojim vokalom (ki ob Alenki ponovno ni prišel do pravega izraza) obogatila z zvokom flavte. Tinkara Kovač je za konec delila nekaj misli o pustu in valentinovem ter zapustila oder s Če je to vse.

Prebujeno občinstvo na koncu
Na svoje stole prikovano teatralno poslušalstvo se je razživelo šele po skoraj uri in pol dolgem prepletanju zimzelenih melodij. Z Danes bo srečen dan je Alenki le uspelo aktivirati občinstvo, ki je plaho odpelo nekaj kitic Domiceljeve uspešnice. Prebujeno občinstvo je z žvižgi priklicalo Alenko še enkrat nazaj na oder. Ta pa se jim je za podporo zahvalila z Mestom sanj in seveda pričakovanim zaključkom Vsak je sam. Toda stoječega petja z druge strani odra kot v Križankah za valentinovo ni bilo.

Nekaj utrinkov z gala valentinovega koncerta si lahko pogledate spodaj.

Pojem blues v drugačni preobleki