Z novo skladbo Didi in druščina napovedujeta nov studijski album, ki bo izšel jeseni 2010. Foto: Spletna stran skupine
Z novo skladbo Didi in druščina napovedujeta nov studijski album, ki bo izšel jeseni 2010. Foto: Spletna stran skupine
Pevka Didi o spremembah v skupini

Slovenska rock zasedba, ki je v preteklih mesecih poskrbela za marsikatero kritično in hkrati šaljivo besedilo, z novo skladbo 1. maj naznanja spremembe. "V bistvu je to prvi komad, ki nima notri Slovenije, jajca, Yugota in teh stvari. Vse so bile take partizanske, udarniške, malo domoljublje in malo protivladne. Vse so hotele pikati, to pa je čisto preprosti 'lovesong'," je nad novo skladbo zadovoljna in presrečna nad novo smerjo Didi.

Cel pogovor s pevko Didi si lahko pogledate v videu desno.

Tokrat v ozadju moški vokal
Pevka je prav tako vesela, da je prvič poudarek na ženskem vokalu. "Vsi komadi so imeli poudarek na moškem vokalu, saj sem bila tudi jaz prisotna, ampak to so bili vse zbori, 'backvokali', 'vokalize'."

Nova energija v skupini
Poleg večjega poudarka na ženskem vokalu pa je skupina doživela še eno spremembo, in sicer pridružil se jim je nov pevec Marko Novak, ki je nadomestil Voja Djurana. "Tako je še ena taka nova sveža energija v njem. Ni še preutrujen, tako kot mogoče mi po šestih letih, tako da je kar prinesel nov svež val notri in nas vse navdihnil s to energijo," je prihod novega člana pokomentirala Didi. In kdo je imel glavno besedo pri izboru: "To je imel bolj naš šef, ata Klinar čez."

Lepi (delovni) spomini na 1. maj
1. maj pa ima velik pomen za vse člane, ne le za pevca Marka, ki ravno na ta dan praznuje rojstni dan. "Vedno smo kam šli, vedno je bil kres, pa so kakšne bile ljubezni v zraku in simpatije. In mi je ta komad še toliko bolj pri srcu," se je o preživljanju 1. maja, še preden je postala članica Rock Partyzanov, spominjala Didi.

Na domoljubne skladbe ostaja le še spomin?
Prav tako si želi, da bi tudi ta 1. maj preživeli delovno in da bi se skladba zavrtela večkrat po radijskih postajah, kot se je njihova predzadnja Slovenija ma jajca. "Marsikje nas niso hoteli, ker je bilo malo preveč," je potarnala Didi.

Skupina uveljavljenih glasbenikov - v sestavi Darja Drobnič - Didi, Aleš Klinar, Robert Sršen, Franci Zabukovec, Janez Nared in Vojo Djuran - je nase prvič resno opozorila s poprock skladbo Cela Slovenija je žgala rock.

Pevka Didi o spremembah v skupini