Amy Schumer pravi, da njena konfekcijska številka niha med 40 in 42. Foto: Reuters
Amy Schumer pravi, da njena konfekcijska številka niha med 40 in 42. Foto: Reuters
Na naslovnici posebne številke Glamour je najbolj znani model za močnejše postave Ashley Graham. Foto: Glamour
Melissa McCarthy pravi, da sovraži izraz "plus size". Foto: Reuters

Da Schumerjeva ravno ne spada v isto kategorijo kot preostala trojica, ki nosi večinoma konfekcijsko številko 48, so naglo izpostavili številni njeni oboževalci, nato pa se je oglasila še igralka sama.

"Mislim, da ni nič narobe, če si "plus size". Lepe zdrave ženske. Ampak za "plus size" v Ameriki velja konfekcijska številka 50. Jaz pa niham med 40 in 42. @glamourmag me je uvrstil v svojo številko "plus size" , ne da bi me vprašal ali me vsaj obvestil, in to se mi ne zdi prav," je zapisala na Instagramu. "Mlada dekleta bodo ob pogledu na mojo postavo zdaj mislila, da je to močnejše ... kaj vi mislite? Mislim, da to ni v redu niti glamurozno."

Revija je za prispevek o Amy sicer za nameček uporabila kar skopiran lanski intervju z igralko, ki se sicer v svojih stand-up nastopih večkrat ponorčuje iz lastnega telesa, zato nekateri menijo, da njeno ogorčenje ni povsem na mestu.

Potem ko je Schumerjeva na svojih družbenih omrežjih zbrala več tisoč komentarjev, ki so ji večinoma pritrjevali, da je šla revija krepko čez mejo, da je videti krasno in da je številka 40-42 povsem normalna, je zvezdnica filma Razuzdanka zapisala, da se zdi, da smo vsi siti teh nepotrebnih oznak, ki so, kot kaže, vedno rezervirane zgolj za ženske.

"Nismo je opisali kot plus size"
Predstavnik revije Glamour je dejal, da niso hoteli užaliti Schumerjeve. "Radi imamo Amy, kot tudi naši bralci - prav zato smo jo lani v Glamourju dali na naslovnico. Napis na tokratni posebni številki, ki meri na ženske s številko 46 in več, preprosto sporoča "Ženske, ki nas navdihujejo", ker menimo, da Amyjino strastno in glasno izraženo sporočilo o pozitivnem pogledu na lastno telo JE navdihujoče, kot je tako tudi sporočilo drugih upodobljenih žensk. Pri reviji je nismo opisali kot "plus-size". Žal nam je, če smo jo na kakršen koli način užalili," je sporočil.

Schumerjeva sicer ni edina zvezdnica, ki poziva medije, naj nehajo uporabljati izraz "plus size". Med njimi je tudi Ashley Graham, verjetno najbolj znan model za močnejše postave, ki je bila letos kot prva obilnejša manekenka upodobljena na naslovnici posebne izdaje revije SI v kopalkah. Nad terminom ni navdušena niti igralka Melissa McCarthy. "Vedno sem sovražila besedo "plus-size". Moti me," je pred časom dejala zvezdnica filma Dekliščina.

Z njo se strinja tudi pevka Meghan Trainor (ki sicer v svoji najbolj znani uspešnici All About that Bass poje hvalospev svojim oblinam), ki poudarja, da ženske s konfekcijsko številko 48 predstavljajo velik del ameriške družbe, zato jih ne bi smeli kritizirati ali posebej izpostavljati.