Kaiane Aldorino je prejela laskavi naslov najlepše na svetu. Foto: Reuters
Kaiane Aldorino je prejela laskavi naslov najlepše na svetu. Foto: Reuters
Mis Sveta
Novi mis sveta je lepotno krono predala lanska zmagovalka, Rusinja Ksenja Suhinova. Foto: EPA
Šopek zmagovalnih lepotic
Prva spremljevalka je postala Mehičanka, druga pa Južnoafričanka. Foto: EPA

V JAR so bile zadnja dva tedna uprte oči vsega sveta. Potem ko je tam potekal žreb skupin za svetovno prvenstvo, se je danes v Johannesburgu končal izbor najlepše na svetu.

Med 112 lepoticami je bila za najlepšo izbrana 23-letna Kaiane Aldorino, le korak oziroma dva pa sta bili od zmage oddaljeni Mehičanka in Južnoafričanka. Perla Beltran Acosta iz Mehike je tako postala prva spremljevalka, druga spremljevalka pa je postala domačinka, Tatum Keshwar. Med sedem finalistk so se uvrstile še mis Kolumbije, mis Francije, mis Paname in mis Kanade.

Za naslov najlepše se je letos potegovala tudi mis Slovenije. Kljub dobrim napovedim pred finalom se Tini Petelin žal ni uspelo uvrstiti niti v finale niti v polfinale.

Mesec dni dolgih priprav
Dekleta so v Južnoafriško republiko (JAR) prispela že pred mesecem, ogledala so si številne znamenitosti črne celine, bila so na safariju, žrebanju skupin za svetovno prvenstvo v nogometu in sodelovala tudi v petih spremljevalnih izborih, ki omogočajo neposredno uvrstitev v finale. Mnoge lepotice so za vrhunec dogajanja v JAR-u označile udeležbo na žrebu skupin v Cape Townu.

Mis sveta prepričljiva tudi v kopalkah
Predstavnicami 112 držav so tekmovale tudi v športu, kopalkah in talentih, s katerimi so si lahko pridobile neposreden vstop v finale. Športna zmagovalka je predstavnica Japonske, na drugo mesto se je uvrstila predstavnica Jamajke, tretja pa je bila Madžarka. V kopalkah je sodnike prepričala predstavnica Gibraltarja Kaiane Aldorino, največjo nadarjenost pa sta pokazali pevka iz Kanade in požiralka ognja Sierre Leone.


Vidimo se v Vietnamu!
Tekmovanje za mis sveta je bilo v JAR-u drugo leto zapored, skupno že devetič, v neposrednem prenosu pa si ga je ogledalo več kot milijarda gledalcev. Dveurni spektakel glasbe in plesa, kjer se lepotice predstavijo v kopalkah in tradicionalnih nošah svojih držav, bo prihodnje leto v Vietnamu.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate fotoutrinke z letošnjega tekmovanja, v priloženem videu pa si lahko pogledate štiri najbolj nadarjene misice.