George Bush in njegova pelerina. Foto: Reuters
George Bush in njegova pelerina. Foto: Reuters

Sivo nebo nad Washingtonom je v petek postreglo tudi z dežnimi kapljami, kar je prineslo nekaj nevšečnosti udeležencem Trumpove inavguracije in parade po Pensilvanski aveniji od kongresa do Bele hiše.

Medtem ko so se nekateri zaščitili s klobuki in dežnimi klobučki ali ličnimi dežniki, se je nekdanji ameriški predsednik George W. Bush, ki je ZDA vodil od leta 2000 do 2008, odločil, da bo uporabil kar improvizirano pelerino, nekakšen plastični pončo.

Pri tem pa je imel nemalo težav in fotoreporterji so se od srca nasmejali, ko so v objektiv po korakih ujeli oblačenje in predsednikove grimase, ko kar ni in ni mogel ugotoviti, kje je ta presneta luknja za glavo. Nazadnje je vendarle obupal in se z nasmeškom vdal v usodo.


Popestritev dneva

Njegova prizadevanja, da bi se zaščitil, so bila še toliko bolj zabavna, saj je ob njem sedel njegov naslednik v Beli hiši Barack Obama in povsem stoično z državniško držo prenašal dežne kaplje.

Bush je seveda nemudoma postal tarča posmeha na družbenih omrežjih. Duška so si dali predvsem Trumpovi nasprotniki, ki so se norčevali, da je čez glavo poveznjena plastična vrečka odlično ponazorila, kako se na ta dan počutijo številni Američani. Hkrati pa so se strinjali, da je bilo Bushevo oblačenje - oziroma poskušanje - najlepši del dneva.