Lindsay Lohan je bila na pogojnem izpustu vsa leta, odkar je postala polnoletna. Foto: Reuters
Lindsay Lohan je bila na pogojnem izpustu vsa leta, odkar je postala polnoletna. Foto: Reuters
'Venček' fotografij, ki so nastale ob aretacijah Lohanove. Foto: Reuters

Sodnik Mark Young je ugotovil, da je zdaj 28-letna Lohanova z družbenokoristnimi deli do konca poravnala svoj dolg družbi, pri tem pa pohvalil njeno odvetnico Shawn Holley, ki naj bi opravila odlično delo, s tem ko je igralko v zadnjih tednih spodbudila k opravljanju še zadnjih 125 ur del, ki so ji jih naložili.

50 zaslišanj v osmih letih
Lindsay Lohan, ki se je zaradi težav z zakonom petkrat za kratek čas znašla za zapahi, vmes je morala tudi na zdravljenje odvisnosti, se na sodišču tokrat ni pojavila. Od leta 2007 so jo doletele obsodbe v treh primerih: zaradi vožnje pod vplivom alkohola in mamil, kraje in predrzne vožnje - v zadnjem primeru se je s svojim porschejem na avtocesti ob obali Pacifika na poti na snemanje zaletela v smetarski kamion.

Da so razrešili te tri primere, je bilo potrebnih več kot 50 zaslišanj, na kar 20 se je morala zvezdnica pojaviti osebno, vsakokrat jo je tam pričakala množica fotografov, ob neki priložnosti so jo pred sodno dvorano na Beverly Hillsu celo posuli s papirnatimi konfeti. Pogosto so nanjo letele kritike zaradi domnevno neprimerne izbire oblačil in celo pričesk.

Priložnost za obuditev kariere?
Čeprav so mnogi trdili, da bi morali Lohanovo kot vzornico mladih bolj strogo kaznovati, ji nikoli ni bilo treba dolgo ostati v zaporu, saj so losangeleški zavodi za prestajanje kazni že tako ali tako prepolni. Je pa bila kaznovana s skoraj popolnim zamrtjem igralske kariere: nekoč obetavna otroška zvezdnica v zadnjem desetletju namreč ni posnela omembe vrednega filma, za vlogo Elizabeth Taylor v biografskem filmu Liz and Dick so jo kritiki raztrgali, tudi na londonskem odru je razočarala.

Ko so na četrtkovem zaslišanju novinarji njeno odvetnico vprašali, ali se bo Lindsay zdaj vrnila k igranju, je Holleyjeva po poročanju Hollywood Reporterja odvrnila: "Vsekakor."