Četverica, ki je sestavljala osrednjo igralsko zasedbo: Katherine Heigl, Jason Behr, Shiri Appleby in Brendan Fehr. Foto: IMDB
Četverica, ki je sestavljala osrednjo igralsko zasedbo: Katherine Heigl, Jason Behr, Shiri Appleby in Brendan Fehr. Foto: IMDB
V muzeju NLP-jev v Roswellu, kamor naj bi leta 1947 strmoglavilo plovilo z vesoljci. Foto: AP

CW se bo za novo različico Roswella, posnetega po knjižni seriji Roswell High avtorice Meline Metz, povezal s producentko serijo The Originals Carino MacKenzie.

Kot poroča Hollywood Reporter, se bo nova različica dotaknila tudi v ZDA vroče teme neregistriranih priseljencev, še vedno pa je prizorišče dogajanja Roswell v Novi Mehiki, mestece, znano po domnevnem strmoglavljenju NLP-ja leta 1947.

"Potem ko se hčerka neprijavljenih priseljencev nerada vrne v svoj rodni Roswell, odkrije šokantno resnico o svoji najstniški simpatiji, ki je zdaj policist: je Nezemljan, ki že celo življenje skriva svoje nezemeljske sposobnosti. Ona njegovo skrivnost skriva, par pa se spet poveže in začenja preiskovati njegov izvor, a ko grozovit napad in dolgoletno vladno prikrivanje začno nakazovati na obsežnejšo prisotnost Nezemljanov na Zemlji, politika strahu in sovraštva grozi, da ga bo razkrila in uničila njuno vse globlje ljubezensko razmerje," navaja sinopsis novega Roswella.

Tri sezone serije
Izvirni Roswell (1999-2002) je vrtela televizija WB, najstniška znanstvenofantastična dramska nadaljevanka, pod katero se je podpisal Jason Katims, pa se je vrtela okoli skupine srednješolcev v Roswellu. V glavnih vlogah so nastopali Shiri Appleby (danes znana kot zvezdnica serije Unreal), Jason Behr, Katherine Heigl (Talenti v belem), Majandra Delfino in Brendan Fehr.

Serija je bila deležna pozitivnih kritik in si je naglo pridobila goreče oboževalce, a so jo pri WB-ju zaradi nezadovoljive gledanosti po dveh sezonah ukinili, nato pa jo je "rešila" mreža UPN, a je tretji sezoni Roswella dodelila večerni termin takoj po takrat izjemno priljubljeni seriji Buffy, ubijalka vampirjev, in nazadnje se je Roswell po treh sezonah leta 2002 dokončno poslovil.

Zanimivo je, kako kljub temu da oživitve starih serij (glej: Polna hiša, Dosjeji X, Twin Peaks, Midve z mamo, Dinastija ...) nikdar zares ne dosežejo gledanosti ali odmevnosti izvirnikov, po njih ostaja veliko povpraševanje med TV-mrežami.