Ločitev je bila za Toma presenečenje. Foto: EPA
Ločitev je bila za Toma presenečenje. Foto: EPA

"Drugi strani bomo pustili, da porabijo vse, kar imajo, nato pa bomo imeli mi kaj za povedati," je za radio BBC komentiral Bert Fields in dodal, da ne sme izdati podrobnosti glede tega, ali bo Tom zahteval popolno skrbništvo nad šestletno Suri.

Do zdaj sta se igralca spretno izogibala medijem in noben od njiju ni dajal izjav. Pred dnevi pa je Katie med nakupovanjem v New Yorku novinarjem dejala: "Dobro sem," sicer pa je z javnostjo komuniciral le njen odvetnik. Zdaj pa so se oglasili še s Tomove strani.

Trdijo, da si igralec želi, da bo ločitev čim manj izpostavljena medijem in da ga je vse skupaj zelo prizadelo. Vse bolj verjetno pa je, da bo Cruise zahtevo za ločitev vložil v Los Angelesu, kjer naj bi imel več možnosti, da pridobi deljeno skrbništvo na Suri.

Ni je motila vera
Vir blizu para je za TMZ povedal, da se Katie od Toma ne ločuje zaradi scientologije, ampak zaradi njegove posesivnosti: "Bila je predana scientologiji. Zagnana je bila in z veseljem je sodelovala v cerkvi, kadar je Tom snemal filme."

Težava naj bi bila, ker je zvezdnik filmov Misja nemogoče želel svojo ženo nadzirati na vsakem koraku in sodelovati pri vsaki njeni odločitvi, tako na osebnem kot poklicnem področju. "Na koncu se je (Katie) počutila, kot da še dihati ne sme brez njegovega dovoljenja," je razložil vir.