Rebeka je trenutno razpeta med Sevnico in Sarajevom. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka je trenutno razpeta med Sevnico in Sarajevom. Foto: MMC RTV SLO
Quartissimo so bili fenomenalni

Pevka, ki ji je lani v Beogradu s skladbo Vrag naj vzame le drobec zmanjkal do uvrstitve v finale (v predizboru je bila 11.), je že ob prvem poslušanju "oči vrgla" na Norvežana Alexandra Rybaka. "Morda bo slišati egoistično, ampak prvič, ko sem ga slišala, sem začela zanj navijati in že takoj se mi je Norveška zazdela favorit. Pesem gre zelo lepo v uho, zato bi znala biti eden tistih 'evergreenov', ki jih na Evroviziji že zelo dolgo ni bilo. Sama se zelo rada spomnem zasedbe Olsen Brothers s skladbo Fly On the Wings of Love in menim, da je pesem Fairytale njen približek, zato bi znala 'ostati'."

Quartissimo so jo navdušili
Rebeka je za dober šov pohvalila Ukrajino, zapomnila si je tudi Bosance, in pa sevedo slovenske predstavnike Quartissimo feat. Martina, za katere je našla same pohvalne besede: "Slovenija mi je bila zelo všeč, zato sem bila zelo razočarana, da ji tudi letos ni uspelo priti v finale, ker bi si to zaslužili, ker je pesem res drugačna, tudi svoj nastop so opravili fenomenalno," je dejala pevka, ki sicer ni zamudila nobenega izmed treh večerov te prireditve.

"Evrovizijo vsako leto 'moram' gledati"
"Tako, kot se slovenski moški veselijo kakšne nogometne tekme, ko igrajo naši, je zame Evrosong tista stvar, ki jo moram gledati. V času obeh predizborov sem bila v Sarajevu in sem prepričala Bosance, da smo skupaj gledali, finale pa sem si ogledala doma." Kljub temu ni ob gledanju vsega tega "cirkusa" začutila nobene nostalgije.

Sama ni navdušena nad svojim plesom
Rebeka sicer v zadnjem času veliko časa preživi v Sarajevu, kjer s slovenskim plesalcem Miho Vodičarjem gostuje v oddaji 'Zvezde plešu' - spomnimo, pred leti se je že preizkusila tudi v slovenski različici tega šova, ki je nastajal v okviru oddaje Spet doma. Kakšne so razlike? "V Sarajevu je bolj sproščeno, strokovna komisija ne ocenjuje plesnih korakov, ampak mene kot medijsko osebnost, ki se trudi pravilno narediti nekaj korakov. Če mene vprašate, je to sicer videti tako, kot bi imela 'v riti kol od paradižnika' ... Veliko je vmes tudi zafrkancije, kar pa meni zelo paše."

Temnolaska sicer ne miruje niti na glasbenem področju. Po duetu z Natalijo Verboten predstavlja novo pesem Rada te imam, ki jo je posvetila svoji materi. "Gre za osebno-izpovedno besedilo in vsaki mamici bi bilo lepo, da bi ji hči nekega dne povedala, da jo ima rada. Moji mami to ogromno pomeni, čeprav vem, da samo besedilo ni nek presežek presežek, ima pa posebno sporočilo," je končala pogovor.

A. P.

Quartissimo so bili fenomenalni