Carr bo evropska mesta obiskal s celovečerno stand-up komedijo Gagging Order. (Na sliki s partnerico Karoline Copping.) Foto: AP
Carr bo evropska mesta obiskal s celovečerno stand-up komedijo Gagging Order. (Na sliki s partnerico Karoline Copping.) Foto: AP

Vstopnice za njegov nastop v ljubljanskem Cankarjevem domu so pošle v le 27 dneh, nekaj srečnežev pa si bo še lahko dodatne vstopnice zagotovilo prek nagradnih iger, so sporočili iz Cankarjevega doma. Tisti, ki boste ostali praznih rok, pa si lahko Jimmyjev nastop v živo ogledate tudi v Zagrebu. Tam bo komik nastopil 12. maja, na voljo pa je še nekaj prostih sedežev.

Carr velja za enega najizvirnejših in najprepoznavnejših komikov, časopis The Guardian pa ga je razglasil za junaka komedije današnjega časa. Znan je po svojem črnem humorju in kratkih šalah, ki so na meji sprejemljivega, še posebej pa uživa ob provokacijah iz občinstva.

Poleg nastopov v živo Jimmy že šestnajst sezon vodi oddajo 8 Out of 10 Cats, kot ustvarjalec in gost pa redno sodeluje tudi v številnih drugih komičnih oddajah na britanskih televizijskih in radijskih programih. Izdal je že osem samostojnih DVD-jev, zaigral v petih filmih, napisal knjigo o zgodovini in teoriji humorja ter postal prvi zvezdniški komik, ki je nastopil v Second Lifu.

Carr bo drugi v vrsti velikih britanskih komikov, ki bo obiskal Slovenijo. Leta 2013 je slovenski stand-up komik Tin Vodopivec v Ljubljano pripeljal Eddieja Izzarda, ki je znan po svojem nadrealističnem in subtilnem humorju ter točkah, v katere vključuje pantomimo in samogovore. Tudi za njegov nastop so bile vstopnice hitro razprodane.