Eric Dane in Rebecca Gayheart  sta bila poročena dobrih 13 let. Foto: Reuters
Eric Dane in Rebecca Gayheart sta bila poročena dobrih 13 let. Foto: Reuters

46-letna Gayheartova, ki večinoma igra v televizijskih serijah, zaslovela pa je v filmu Krik 2, in leto mlajši Dane, ki ga je javnost spoznala kot dr. Marka Sloana v priljubljeni zdravniški nanizanki Talenti v belem, sta za USA Today v skupni izjavi potrdila, da se razhajata. "Po 14 letih zveze sva se odločila, da je najbolje za najino družino to, da se razideva," sta zapisala.

"Še naprej bova ostala prijatelja in skupaj vzgajala najini dve prelepi hčerki, ki sta za naju najpomembnejši na svetu," sta še dodala in predstavnike sedme sile prosila za zasebnost "v času, ko skušata vijugati skozi naslednje obdobje v njunih življenjih". Kot so še izbrskali pri omenjenem tabloidu, je igralka zaprosila za skupno skrbništvo nad sedemletno Billie in leto mlajšo Georgio.

Dane in Gayheartova sta se v zadnjih letih večkrat pojavila na naslovnicah rumenih medijev. Leta 2009 je tako na primer na splet pricurljal vroč video zakoncev z neznano žensko, dve leti pozneje pa je Dane priznal, da se bori z odvisnostjo od protibolečinskih tablet, ki so mu jih predpisali po poškodbi. "Vsi delamo napake," je pred leti dejal Dane. "A najbolj obžalujem to, da sem v svoje napake vpletel človeka, ki ga ljubim bolj kot vse na svetu, Rebecco."