Poles med sporočanjem glasov 'bratom Srbom' lani v Beograd. Foto: MMC RTV SLO
Poles med sporočanjem glasov 'bratom Srbom' lani v Beograd. Foto: MMC RTV SLO
Peter Poles javlja rezultate Evrovizije

Nekaterim simpatični voditelj, ki zadnja leta skrbi za predajanje slovenskih glasov, sicer ni všeč, tako da Poles sam priznava, da vsakič dobi tudi nekaj negativnih odzivov na svoje "afnanje" pred celotno Evropo.
A se ne pusti motiti. "Glavno je, da sem s svojim nastopom zadovoljen sam, to je tisto, kar šteje. Tudi neko splošno mnenje publike je dober odraz, a najpomembnejše je prav moje mnenje," je za MMC povedal Poles.

Od "pobega" do "Bračo Srbi"
Leta 2003, ko je bila zmagovalka Turčija, je v majici z bleščičastim napisom občinstvo pustil na trnih, ko je pokazal list z glasovi, nato pa se poslovil in v šali odšel. Občinstvo v dvorani je bilo navdušeno, mnogi so takrat pod posnetki prav Petra razglašali za najboljšega javljajočega se voditelja. Leta 2004 je 12 točk najprej "dodelil" Sloveniji z duom Platin, preden je le priznal prave dobitnike slovenskih maksimalnih točk: Srbiji in Črni gori.
Lani je Beograd navdušil z entuziastičnim pozdravom "Bračo Srbi!", letos pa je zahteval minuto tišine za drugi zaporedni polom Slovenije in s tem dodobra zmedel rusko voditeljico in pevko Alsou.

Na desni si oglejte posnetek Polesovega letošnjega oglašanja, spodaj pa tistega iz leta 2003 in leta 2008.


Predvsem prilagajanje okoliščinam
Koliko časa vnaprej se preipravlja na to, kaj bo povedal, ko se kamere usmerijo na "Slovenie" in njenih "duze poin"? "Nič kaj veliko se ne pripravljam, vse je odvisno od situacije. Razmišljati v malce širših okvirih sicer že začnem takrat, ko mi povejo, da se bom javljal, a končna varianta pa je stvar prilagajanja situaciji," razloži Poles.

Dolgoletni voditelj RTV Slovenije sicer ni med tistimi najbolj gorečimi oboževalci Evrovizije, si pa spektakel vsako leto ogleda, če ne zaradi drugega zato, ker "gre le za produkcijsko najmočnejšo oddajo v Evropi", kot pravi sam.
K. S.

Peter Poles javlja rezultate Evrovizije