Ribič Pepe in Bansi sta otrokom iz vrtca Ptuj enota Tulipan, ki so se jim pridružile tudi nekatere skupine iz enote Marjetica, kjer je prireditev potekala, pričarala pester, več kot uro trajajoč program. Pozneje se jima je pridružil tudi psiček Izi iz oddaje Mulčki. Foto: MMC RTV SLO
Ribič Pepe in Bansi sta otrokom iz vrtca Ptuj enota Tulipan, ki so se jim pridružile tudi nekatere skupine iz enote Marjetica, kjer je prireditev potekala, pričarala pester, več kot uro trajajoč program. Pozneje se jima je pridružil tudi psiček Izi iz oddaje Mulčki. Foto: MMC RTV SLO
Bansi, Ribič Pepe in Izi v vrtcu Ptuj
Otroci iz vrtca Ptuj o Bansiju in Ribiču Pepetu

Natečaj Vrtec se predstavi, ki je potekal na Bansijevi spletni strani, je za glavno nagrado razpisal nastop Ribiča Pepeta v živo.

Otroci ga poznajo predvsem s televizijskih zaslonov na programu Televizije Slovenija, zato so se vsi prijavljeni vrtci nagrade zelo veselili, a kot je navada pri natečajih, prejme glavno nagrado le eden. Na zelo odmeven razpis, na katerega se je prijavilo kar 59 predstavitev, se je odzvalo veliko kakovostnih in izobraževalno raznolikih izdelkov. Ogledate si jih lahko v rubriki Vrtec se predstavi.

Odlomek (in pozneje uresničena želja) iz zmagovalnega videa: "Pridite k nam na Ptuj"
Strokovna komisija je odločila, da je zmagovalna predstavitev natečaja videoposnetek, ki ga je poslal vrtec Ptuj, enota Tulipan. Otroci so v tem predstavitvenem videoposnetku na zelo prikupen in v vzgojno-izobraževalnih okvirih glede na predšolske otroke na visoki ravni predstavili dejavnosti, skupaj s kulturno-etnološkimi značilnostmi najstarejšega slovenskega mesta. Zmagovalni vrtec si je tako lahko ogledal več kot enourni nastop Ribiča Pepeta, Bansija in Izija. Nagrado je podelil Evropski parlament, pisarna za Slovenijo.

"Z vami Ribič Pepe gre okrog sveta ... "
Ribič Pepe je v vrtcu Ptuj v svojem "ribiškem" slogu izobraževal otroke s pomočjo svojih ribiških dogodivščin in predvsem risarskih sposobnosti. Otroci so mu pomagali s predlogi, kaj naj nariše le v pičlih desetih sekundah. Ribič Pepe jih je seveda z veseljem ubogal, tudi takrat, ko je bilo treba narisati celo abecedo (določeno žival, pokrajino oz. kar koli, kar se začne s črko A, nadaljuje s črko B, C, Č in tako naprej vse do Ž).

Bansi odpel opero, Izi delal salte
Slon Bansi, ki je najbolj poznan po tem, da ga otroci lahko sprašujejo različna vprašanja, na katera potem odgovori v svoji rubriki Bansi odgovarja, je prav tako kot Ribič Pepe presenetil otroke in jim zapel Bansi opero. Otrokom je razdelil tudi pobarvanke Bansi in jih pozval, da ga čim bolj domiselno pobarvajo in pobarvanko nato pošljejo na naslov njegove pisarne, da jih bo objavil na svoji strani v rubriki risba oz. pobarvanka dneva.
Psiček Izi, ki pa je v vrtcu Ptuj že bil, saj so tam snemali eno izmed prvih oddaj Mulčki, je otroke presenetil z neverjetno pasjo ubogljivostjo, saj zna pokazati "vrtiljak med nogami", salte, zelo visoke skoke in tudi prekrižanje nog mu ne dela nobenih težav.

Otroci iz vrtca Ptuj imajo certifikat kakovosti
Ravnateljica zmagovalnega vrtca Ptuj, Božena Bratuž, je z veseljem povedala, da so otroci iz vseh enot vrtca Ptuj vključeni v izjemno kakovosten vzgojno-izobraževalni sistem, ki je na peti letni konferenci Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja prejel certifikat kakovosti. Povedala je še, da poskušajo otroke vzgajati v pristnem, kakovostnem in izobraževalnem duhu, jih učiti poguma in samozavesti. Kot je bilo mogoče opaziti na koncertu Ribiča Pepeta v živo, gre ptujskim otrokom to odlično od rok, saj so se izkazali kot zelo razgledani, pogumni in samozavestni otroci.

Zmagovalnemu vrtcu še enkrat čestita vsa ekipa MMC-jevega otroškega portala z Bansijevo spletno stranjo na čelu. Tudi v prihodnje si Bansi želi sodelovanja z vsemi slovenskimi vrtci, sploh pa ga razveseli prav vsak izdelek, ki mu ga otroci pošljejo ali po navadni ali po elektronski pošti na bansi@rtvslo.si. Če vas zanima, kakšno nagrado lahko prejmete za poslano risbico, fotografijo ali kakšen drug izdelek, kliknite na rubriko Bansijeva pisarna.
Povabimo naj vas še na ogled fotogalerije in videoposnetkov. V prvem videoposnetku si lahko ogledate krajše odlomke z nastopa Ribiča Pepeta, Bansija in psička Izija, v drugem pa so nam pogumni ptujski otroci v mikrofon razodeli svoje vtise o nastopu in povedali, od kod poznajo Ribiča Pepeta in od kod Bansija.


Bansi, Ribič Pepe in Izi v vrtcu Ptuj
Otroci iz vrtca Ptuj o Bansiju in Ribiču Pepetu