Piers Morgan je leta 2011 po četrt stoletja pri CNN-u zamenjal Larryja Kinga. Foto: CNN
Piers Morgan je leta 2011 po četrt stoletja pri CNN-u zamenjal Larryja Kinga. Foto: CNN
Oddaja ima zelo nizko gledanost. Foto: CNN

Gledanost oddaje Piers Morgan Live je namreč v zadnjem času dosegla rekordno nizko gledanost, kar je močno vplivalo na odločitev CNN-a, da se od Morgana poslovi.
Potem pa je tu še to, da se je več kot samo občasno zdelo, da Morgan preprosto ne mara preveč Amerike - in ameriško občinstvo mu je bilo več kot pripravljeno negativna čustva tudi vračati. Tako New York Times.

"Šlo je za nesrečen trk med britansko TV-osebnostjo, ki se noče in noče asimilirati - edina nogometna žoga, ki jo priznava, je okrogla, iz njegovih pridig o strelskem orožju pa je seval prezir -, in CNN-ovim občinstvo, ki je izrazito provincialna. Navsezadnje, ljudi, ki prižgejo kabelsko televizijo, Amerika pač močno zanima," je še zapisal ameriški časnik.

Britanec, ki pridiga Američanom
Oddaja naj bi se dokončno iztekla marca, odločitev pa sta skupaj sklenila predsednik CNN-a Jeffrey Zucker in Morgan sam.

Res je sicer, da je imel proti koncu težave z gledanostjo tudi Morganov predhodnik, Larry King, a nazadnje so si medijski strokovnjaki enotni, da ideja iskanja njegovega naslednika čez lužo ni bila najpametnejša.

"Poglejte, sem Britanec, ki razpravlja o ameriških kulturnih zadevah, vključno s pištolami, kar je bilo zelo polarizajoče, in ni dvoma, da jih je veliko med občinstvom, ki so že siti mojega utrujanja,"
je povedal Morgan za New York Times.

48-letni Morgan ima sicer pogodbo s CNN-om podpisano do septembra, tako da naj bi mu najverjetneje v hiši po marcu dali druge naloge.