Bolezni-zdravila - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Bolezni-zdravila - Arhiv
NIJZ opozarja: Če potujete na Kosovo, se cepite proti ošpicam Zaradi izbruha ošpic na Kosovu in nevarnosti širjenja bolezni NIJZ vsem, ki bodo v prihodnjih dneh potovali na Kosovo, svetuje, naj preverijo, ali so zaščiteni proti tej bolezni.
Na Kosovu izbruhnila epidemija ošpic Na Kosovu je izbruhnila epidemija ošpic. Samo v glavnem mestu Priština naj bi bilo z virusom, zaradi katerega je v državi nedavno umrl otrok, okuženih okoli sto ljudi.
Program ambulantne kardiološke rehabilitacije se bo širil po Sloveniji Bolnikom po srčnem infarktu, v Sloveniji jih je letno približno 3.500, bo v prihodnje po odpustitvi iz bolnišnice omogočena ambulantna kardiološka rehabilitacija.
Začetek sezonskega cepljenja proti gripi Na območnih enotah Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo v ponedeljek začeli cepiti proti gripi. Cepljenje posebej priporočajo starejšim od 65 let in kroničnim bolnikom.
Slovenija ima dobro paliativno oskrbo, vendar je marsikomu še vedno nedostopna Svetovni dan hospica in paliativne oskrbe letos poteka pod geslom Paliativna oskrba in splošna zdravstvena pokritost – poskrbimo za tiste, ki trpijo.
Previdno pri potovanjih v tujino: bolezni vse več, povzročitelji vse bolj odporni V zadnjem času se je povečalo število s potovanji povezanih bolezni, njihovi povzročitelji pa so vse bolj trdoživi. Pred odhodom v tujino se je zato dobro posvetovati s strokovnjakom.
Mojca Senčar: Raka nisem prebolela, prebolevam ga Ko zboliš za invazivnim rakom dojk, si pravzaprav ves čas bolnik. Ves čas moraš računati, da se ti lahko bolezen ponovi, pravi Mojca Senčar, ki se z boleznijo bojuje že 37 let.
15-letna Slovenka, ki je zbolela za tifusom, ni v nevarnosti Na infekcijski kliniki v Ljubljani so pri 15-letni Slovenki potrdili okužbo s tifusom, vse kaže, da se je deklica okužila na poletnem taboru v Italiji, kar je že peti primer okužbe s tega tabora, ...
Kronična mieloična levkemija - nekoč smrtna, danes samo še kronična bolezen V Sloveniji za kronično mieloično levkemijo na novo zboli od 12 do 20 bolnikov na leto, a na srečo gre za bolezen, pri kateri je znanost v zadnjih petnajstih letih dosegla največji preboj in postala ...
Revolucionarna terapija proti raku "pot v novo dobo zdravljenja" V ZDA so za klinično rabo odobrili revolucionarno terapijo proti raku, ki je v testiranjih ozdravila 83 odstotkov pacientov pred gotovo smrtjo.
Luskavico uspešno zdravijo z biološkimi zdravili Luskavica se lahko pojavi v vseh obdobjih, vendar najpogosteje v odrasli dobi okoli 40. leta starosti.
Zambija uvaja obvezno testiranje na HIV, do leta 2030 želi virus izkoreniniti Zambijski predsednik Edgar Lungu je na začetku tedna dvignil veliko prahu z oznanilom, da bodo vsi, ki bodo poiskali pomoč v zdravstvenih zavodih, obvezno testirani na HIV, ne da bi prej pridobili ...
Probiotična terapija za vsaj štiri leta odpravi alergijo na arašide Nova oralna terapija zdravljenja alergije na arašide, pri kateri otrokom dajejo probiotike s proteini arašidov, je učinkovita vsaj štiri leta, ugotavlja študija.
Krajši čas zdravljenja z antibiotiki je enako učinkovit Britanski znanstveniki opozarjajo, da so zdravniki več let napačno svetovali, da je treba zaužiti vse predpisane antibiotike.
Hepatitis bi lahko izkoreninili, a se ljudje okužbe zavejo šele, ko je prepozno Število umrlih zaradi virusnih hepatitisov je po podatkih svetovne zdravstvene organizacije v zadnjih dveh letih prvič preseglo število umrlih zaradi virusa HIV.
Padec precepljenosti: Kazenski pregon je mogoč, a zdravniki so do represije zadržani Upadanje precepljenosti pod 95 odstotkov, ki še zagotavljajo kolektivno varnost, skrbi medicinsko stroko, a spopadanje s komunikacijo pri dvomu o učinkovitosti cepljenja odpira številna vprašanja.
Ali bo zdravstvena reforma zavrla množično oglaševanje tujih zdravstvenih storitev? Novela zakona o zdravniški dejavnosti bo urejala tudi oglaševanje zdravstvenih storitev.
"Bolnika z demenco ne smemo prepričevati, da je z njim kaj narobe - to je nesmiselno!" "Na koncu pogosto vprašajo: 'Kdaj bo prišla mama?'. Ne smemo se odzvati s pojasnilom, da je že 30 let mrtva, ker jih bo to zelo prizadelo. Boljša je pritrditev, da bo že prišla," svetuje Štefanija L.
130 italijanskih družin želi zaradi obveznega cepljenja poiskati azil v Avstriji Skupina nemško govorečih staršev iz severne Italije je ogorčena nad novim določilom, da morajo biti otroci pred vstopom v šolo obvezno cepljeni, zato želijo poiskati azil v sosednji Avstriji.
Ketamin se kaže kot eden največjih prebojev pri zdravljenju depresije Prvi testi zdravljenja bolnikov z depresijo s ketaminom kažejo izredno pozitivne rezulatate, zato britanski zdravniki pozivajo k širjenju testiranj in močnejšemu financiranju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Oglasno sporočilo
link
Bolhe, klopi, gliste in trakulje jeseni in pozimi ne počivajo
17. oktober 2017 ob 09:45 Poleti hišnim ljubljencem posvečamo več časa, zato pogosteje opazimo zajedavce in smo bolj pozorni na redno zaščito pred njimi. Jeseni in pozimi pa na to redko pomislimo.
Več novic ...
Kazalo