Kot Cerarju piše skupina zaposlenih, želijo preprečiti nestrokovno in netransparentno delovanje svetov v zdravstvu. Foto: BoBo
Kot Cerarju piše skupina zaposlenih, želijo preprečiti nestrokovno in netransparentno delovanje svetov v zdravstvu. Foto: BoBo

Svet zavoda se je prejšnji teden odločil za razrešitev Remškarja ob očitku, da ni izpolnjeval sklepov sveta, da se ni posvečal kakovosti in ni urejal skrhanih odnosov med zaposlenimi na inštitutu. Odločitev pa mora zdaj potrditi še vlada.

Skupina zaposlenih s prvopodpisano vodjo registra raka na inštitutu Majo Primic Žakelj v današnjem pismu predsedniku vlade Miru Cerarju tako ugotavlja, da je šlo za odločitev brez pravih argumentov, ki je škodljiva za inštitut.

Razrešitev brez pravih argumentov
"Ob tej odločitvi sveta zavoda brez pravih argumentov se podpisani delavci, ki nam je mar za dolgoletno tradicijo inštituta, počutimo nemočni, ponižani in ustrahovani. Menimo, da je bila odločitev sveta škodljiva za delovanje našega zavoda in da bo imela dolgoročne posledice za naš strokovni in poslovni razvoj," so zapisali v pismu.

Ob tem so poudarili, da je svet zavoda na isti seji, na kateri je Remškarja razrešil, brez pripomb sprejel tudi polletno poročilo o delovanju javnega zavoda: "Onkološki inštitut Ljubljana je v prvem polletju letos posloval skladno s finančnim načrtom. Smo ena redkih zdravstvenih ustanov, kjer ni čakalnih dob, bolniki pa so z našim delom zadovoljni, in to kljub oteženim okoliščinam zaradi sanacije vodovoda."

Predsedniku vlade zaposleni na onkološkem inštitutu v pismu predlagajo, naj "odgovorni za zdravstveni sistem v državi razmislijo, ali je bila odločitev sveta verodostojna in kakšne bodo njene posledice". Kot pišejo, želijo preprečiti nestrokovno in netransparentno delovanje svetov v zdravstvu.