V izolski bolnišnici bi potrebovali vsaj pet urologov. Foto: Radio Koper
V izolski bolnišnici bi potrebovali vsaj pet urologov. Foto: Radio Koper

Od tragedije v Splošni bolnišnici Izola so minili trije tedni. Delo umrlega zdravnika Luisa Guillerma Bustamanteja Martineza sta v tem času prevzela urologa Željko Vidakovič in Miloš Petrovič, ki sta, predvsem zato, da bi zmanjšali zamude, povečala obseg dela v svojih ambulantah.

V tem trenutku dejavnost v urološki ambulanti Splošne bolnišnice Izola s povečanim obsegom dela izvajata dva urologa. Poleg redno naročenih bolnikov obravnavata tudi vse, ki so bili na preglede že naročeni, a jih zaradi nedavnih dogodkov niso opravili. Teh je približno 120, o datumih pregledov jih obveščajo sproti, zaostanek naj bi odpravili v enem mesecu.

Pogovori za zaposlitev novega urologa so prav v teh dneh prišli v sklepno fazo. Novi zdravnik naj bi sprva prevzel predvsem operativni del zdravljenja, v načrtu pa so tudi nadaljnje dodatne zaposlitve. Direktor urološke ambulante v Izoli Radivoj Nardin: "Za ambulante iščemo dolgoročne rešitve, torej iščemo zdravnike, ki bi se trajno zaposlili pri nas".

Potrebovali bi vsaj še tri urologe
Tudi neizčrpen raziskovalni duh pokojnega zdravnika Guillerma Martineza je bil vzrok za nakup najsodobnejše opreme. "Dr. Petrovič prav tako obvlada te zadeve, a vendar je sam, vsega ne zmore, upam, da bo njegov bodoči sodelavec tudi v tej smeri gledal na razvoj naše bolnišnice," je še dejal Nardin.

Da bi dejavnost urologije v Splošni bolnišnici Izola delovala nemoteno, bi morala ekipa imeti vsaj pet zdravnikov. Ministrstvo za zdravje je že obljubilo podporo pri zaposlovanju in pri odpravljanju vseh morebitnih birokratskih ovir.