Radan je v priporu do konca septembra. Foto: MMC RTV SLO
Radan je v priporu do konca septembra. Foto: MMC RTV SLO
Radan vrnil zdravniško licenco

Radan tako ne sme več opravljati zdravniškega poklica, a se strokovni nadzor zdravniške zbornice nad njegovim delom na nevrološki kliniki nadaljuje, so še dodali.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so januarja Radana odpustili, saj so se pojavile informacije, da je težko bolnemu 83-letnemu bolniku skrajšal življenje.
Primer je pod drobnogled vzela strokovna komisija in ugotovila, da je nekdanji zdravnik neozdravljivo bolnemu verjetno res skrajšal življenje s kalijem, a materialnih dokazov ni bilo. Radan je ostal brez službe, prav tako so morali položaje zapustiti njegovi neposredno nadrejeni.

Trenutno v priporu
Radanovo početje in tudi sicer delovanje nevrološke klinike je pod drobnogled vzela tudi policija, sodnica pa je zanj odredila pripor, kjer bo ostal najmanj do konca septembra.

Radan je osumljen 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin. Konec julija je Dnevnik poročal, da je preiskava nevrološke klinike pokazala še eno sumljivo smrt umirajočega bolnika, za katero bi bil lahko odgovoren Radan. Sodna preiskava primera še poteka.

Radan vrnil zdravniško licenco