Kljub razpadu razsodišča predsednica zdravniške zbornice za zdaj ne namerava odstopiti. Foto: MMC RTV SLO
Kljub razpadu razsodišča predsednica zdravniške zbornice za zdaj ne namerava odstopiti. Foto: MMC RTV SLO

Odstope predsednika in članov razsodišča mora potrditi skupščina zbornice, ki tudi sicer imenuje in potrjuje njegovo sestavo. Odstope predsednika in članov razsodišča mora potrditi skupščina zbornice, ki tudi sicer imenuje in potrjuje njegovo sestavo. Po poročanju Dnevnika naj bi odstopila tudi Monika Grünfeld Zupan, a so z zbornice sporočili, da z Bredo Baloh Pečovnik ostaja članica razsodišča.

Kot je znano, je že pred desetimi dnevi odstopil predsednik razsodišča Miro Denišlič, ki se ni strinjal z blagim ukrepom zbornice zoper Zlatko Kanič, zdravnico, ki je obravnavala Bora Nekrepa.

Denišlič: Sklep skupščine etično in pravno sporen
Denišlič naj bi v odstopni izjavi med drugim zapisal, da so ga do odločitve o odstopu pripeljali "dogodki zadnjih mesecev z brezplodnim razpravljanjem, v katerem vodstvo ZZS-ja ni našlo lepe besede za požrtvovalno, strokovno poglobljeno in pošteno delovanje razsodišča." Na koncu naj bi dodal, da bo z njegovim odstopom morda sklep skupščine ZZS-ja, za katerega meni, "da je etično in pravno sporen", lažje uresničljiv.

Odstop Denišliča so tedaj pozdravili tudi starši pokojnega Bora Nekrepa, ki so ga označili kot logični korak pravičnega, uglednega in poštenega zdravnika, ki jim je junija edini pojasnil stališče zdravniške zbornice.

Novo razsodišče marca?
Glede nadaljnjega dela razsodišča je predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan tedaj dejala, da mora razsodišče v tem trenutku, torej po odstopu predsednika, mirovati. Na naslednji seji skupščine zbornice, ki naj bi bila predvidoma sklicana marca, bodo imenovali novo razsodišče.