Največjo bolnišnico v državi vodijo le vršilci dolžnosti. Foto: BoBo
Največjo bolnišnico v državi vodijo le vršilci dolžnosti. Foto: BoBo

Svet UKCL-ja je zaradi objektivne odgovornosti za nepravilnosti na nevrološki kliniki z mesta glavne medicinske sestre razrešil Erno Kos Grabner, proti Sergeju Hojkerju pa je sprožil postopek razrešitve. Oba postopka sta bila pozneje preklicana, saj sta Hojker in Kos Grabnarjeva podala odstopni izjavi, ki ju je svet UKCL-ja sprejel.

Funkcijo v. d. strokovnega direktorja bo do imenovanja novega strokovnega direktorja opravljala Marija Pfeifer. Medicinske sestre pa bo vodila glavna medicinska sestra na ginekološki kliniki Nevenka Brolih.

Največjo bolnišnico v državi zdaj v celoti vodijo vršilci dolžnosti. Andrej Baričič, ki je vodenje UKC-ja kot v. d. generalnega direktorja prevzel avgusta, nato pa ga je svet na podlagi razpisa imenoval še za generalnega direktorja s polnimi pooblastili, še vedno ni dobil soglasja vlade k imenovanju. Vlada pa po poročanju Radia Slovenija najverjetneje niti danes še ne bo odločala o njegovem imenovanju.

Baričič, ki je konec preteklega tedna vlado pozval k čimprejšnji odločitvi, saj ne namerava dolgo ostati le vršilec dolžnosti, naj bi imel med ministri vse manj podpore. Najprej sta mu podporo javno odrekla koalicijska SD in Desus. SMC pa moti pritisk k hitri odločitvi, pa tudi njegovo neprimerno cinično izražanje med javnimi nastopi.