Na razpis se lahko prijavijo bolnišnice in zdravstveni domovi, ki opravljajo storitve v okviru javne zdravstvene mreže. Foto: BoBo
Na razpis se lahko prijavijo bolnišnice in zdravstveni domovi, ki opravljajo storitve v okviru javne zdravstvene mreže. Foto: BoBo

Skupaj je na voljo 625.000 evrov, na razpis se lahko prijavijo bolnišnice in zdravstveni domovi, ki opravljajo storitve v okviru javne zdravstvene mreže, pri čemer razpis obsega dva sklopa.

Prvi - strokovna dela za konfiguracijo nadgradenj za rešitev eNaročanja (namestitev, prilagoditev urnikov, povezava na šifrant vrst zdravstvenih storitev) - je namenjen tako bolnišnicam kot zdravstvenim domovom.

Drugi sklop, namenjen le bolnišnicam, pa vključuje strežniško strojno opremo in sistemsko programsko opremo za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja.

Od 12.200 do 24.400 evrov
Sredstva so zagotovljena na proračunski postavki informatika v zdravstvu ministrstva za zdravje. Pri tem je višina sredstev, ki jih lahko dobi posamezna ustanova, omejena.

Zelo velika bolnišnica, z več kot 2.000 zaposlenimi, lahko tako za stroške strežniške strojne opreme in sistemske programske opreme za povezovanje s centralnimi storitvami eZdravja pridobi največ 24.400 evrov, velika bolnišnica z več kot 500 zaposlenimi 18.300 evrov, ostali pa 12.200 evrov.

Če bo višina vseh upravičenih zahtevkov presegla predvidena sredstva, se bodo zneski za posamezna izplačila sorazmerno znižali.

20. avgust rok za oddajo vlog
Rok za oddajo vlog je 20. avgust, upoštevali pa bodo vloge, ki bodo tega dne na ministrstvo prispele najpozneje do 9. ure. Upravičence bodo o izidu razpisa obvestili najpozneje v 60 dneh po preteku roka za oddajo vlog. Popolne zahtevke za izplačilo pa bodo ministrstvu dolžni dostaviti do 15. novembra.

Zahtevku za izplačilo bodo morali priložiti tudi potrdilo za prevzem opreme oz. o izvedeni konfiguraciji nadgradenj, pa tudi fotokopije računov in dokazila, da so bili ti poravnani. Pri uvajanju rešitev eNaročanje se zahteva tudi podpisana in potrjena izjava o polni vključenosti ustanove v sistem eNaročanja.

Kaj je eZdravje?
Projekt eZdravje je koncept dostopa do zdravstvenih storitev in izvajalcev, ki temelji na elektronskih storitvah. Med drugim vključuje aplikacijo za elektronsko predpisovanje receptov eRecept, sistem elektronskega naročanja na preglede in vodenje nacionalnega čakalnega seznama eNaročanje.

Vsi projekti v okviru projekta elektronizacije zdravstva eZdravje, ki so ga večinsko financirali iz evropskih sredstev, morajo zaživeti do konca leta.