Za zdravje mladih - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Za zdravje mladih - Arhiv
Slovenija žanje uspehe pri zmanjševanju deleža debelih otrok in mladostnikov Delež čezmerno prehranjenih in debelih otrok in mladostnikov se v Sloveniji od leta 2011 znižuje, vendar je pot do želenega uspeha še dolga, pravijo raziskovalci ekipe SLOfit z ljubljanske fakultete ...
TV Slovenija je edina zmanjšala obseg oglaševanja prehranskih izdelkov Zveza potrošnikov ugotavlja, da je oglaševanja živil z nezdravim prehranskim profilom več na komercialnih televizijah kot na javni televizij i.
Probiotična terapija za vsaj štiri leta odpravi alergijo na arašide Nova oralna terapija zdravljenja alergije na arašide, pri kateri otrokom dajejo probiotike s proteini arašidov, je učinkovita vsaj štiri leta, ugotavlja študija.
Za manj debelih otrok: s smernicami nad oglaševanje nezdrave hrane Oglaševanje nezdrave hrane vpliva na oblikovanje prehranjevalnih navad pri otrocih, opozarjajo pristojni, raziskava pa medtem ugotavlja, da so v zadnjem letu v časovnih terminih, namenjenih otrokom, ...
Zdrava prehrana, dovolj gibanja in spanja - recept za zdravo telo Čas pouka za učence pogosto pomeni tudi obdobje, ko veliko sedijo, imajo manj časa za zdravo prehranjevanje, gibanje in spanje ter so bolj izpostavljeni stresu.
Za zdravje smo odgovorni vsi Čeprav gre za "najbolj zdravo" starostno populacijo, ki večinoma še ne čuti posledic nezdravega življenjskega sloga, se danes zavedamo, da lahko nezdrave izbire v otroštvu in mladosti povzročijo ...
Pametni telefon lahko hitro postane obsesija mladostnikov Računalniki, pametni telefoni, tablice, vsa nova moderna tehnologija dopolnjuje naše delo in je lahko zelo koristna.
Mladi in diete Kot kaže raziskava, se mladi v Sloveniji manj pogosto odločate za diete kot vaši vrstniki v tujini.
Kajenje ni kul Med 15-letniki tobak kadi vsak dan skoraj vsak sedmi mladostnik. Da bi bilo mladostnikov, ki kadijo, vse manj, ministrstvo za zdravje pripravlja nove zakone na tem področju.
Kresovanje pri žirovskih tabornikih V soboto, na predvečer praznika dela, zagorijo kresovi. Kako pravilno zakuriti ogenj, vedo povedati taborniki.
Toto noro tekmovanje in skavti Skavtsko rutico pri nas nosi že 4700 posameznikov, nekateri z mariborskega območja pa so se zbrali na posebnem tekmovanju.
Brez sladkorja v pijačah Sami lahko z načinom življenja veliko pripomoremo k zdravju. Tega se zavedajo tudi četrtošolci iz Osnovne šole Šentvid, ki so s posebnim ukrepom spremenili šolske pijače.
Kako pomembna je družina? Mladi pri odraščanju potrebujejo zdravo mešanico varnosti v družinskem okolju, sproščenosti in obenem svobodo, da izrazijo svojo identiteto in se razvijejo v samostojno osebnost.
Kaj lahko za zdravje mladih storijo mladinske organizacije? Mladi imajo na voljo imajo nemalo virov informacij, vendar pa zgolj informacije še ne zagotavljajo ustreznega ravnanja.
Epidemija debelosti med otroki vztraja, del krivde nosita vzgoja in "debelilno" okolje Debelost pri otrocih v Sloveniji je še vedno problem, Mojca Gabrijelčič Blenkuš z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pravi, da je za to odgovorno tudi "debelilno" okolje, pediatrinja ...
Promotorji zdravja mladih V okviru projekta Za zdravje mladih, katerega namen je ozaveščanje mladih o preprečevanju bolezni, bo v teh mesecih aktivnih kar 150 promotorjev zdravja.
Alkoholizem med mladimi Zloraba alkohola je hud problem, zlasti med mladimi, katerih preživljanje prostega časa je povezano s čezmernim pitjem alkohola.
S preventivo in cepljenjem do pol manj raka na materničnem vratu Od leta 2003, ko se je začel izvajati presejalni program Zora, pa do leta 2014 se je število novoodkritih rakov na materničnem vratu prepolovilo. Pregledov se udeležuje okoli 70 odstotkov žensk.
Sla po sladkorju ima lahko smrtonosne posledice Kokain, alkohol, tobak in zdaj – sladkor! Ko je dr. Robert Lustig leta 2009 škodljive učinke sladkorja primerjal s škodo zaradi prepovedanih drog, je vznemiril tako strokovno kot širšo javnost.
Si že poskusil alkohol ali pa pokadil cigareto? Med mnogimi mladimi v Sloveniji velja, da tisti, ki se zabavajo z alkoholom, doživijo več, ali pa, da kadilci lažje spoznajo nove prijatelje.
1 2
Opis projekta

Za zdravje mladih je projekt, ki deluje v smeri preprečevanja bolezni povezanih z življenjskim slogom pri otrocih in mladostnikih. Mladi so vključeni v planiranje, izvedbo in vrednotenje projektov v sodelovanju s strokovnjaki na različnih področjih delovanja – javno-zdravje, raziskovanje, izobraževanje, informiranje in promocija. Več ...

Zdravje
link
Možganska kap tretji vzrok smrtnosti in prvi vzrok invalidnosti v Sloveniji
19. oktober 2017 ob 16:42 Za možgansko kapjo v Sloveniji trpi okoli 4.000 ljudi na leto. Gre za tretji vzrok smrtnosti in prvi vzrok invalidnosti pri nas, ki za sabo prinese visoke stroške zdravljenja in posredne stroške.
Več novic ...
Kazalo