Playstation ima po svetu okoli 75 milijonov uporabnikov. Foto: EPA
Playstation ima po svetu okoli 75 milijonov uporabnikov. Foto: EPA

Kot je pojasnil Sonyjev tiskovni predstavnik Patrick Seybold, so hekerji napadli interaktivni portal, ki povezuje Playstation 3 (PS3) z internetnimi igrami in filmi, ter pri tem ukradli osebne podatke uporabnikov, kot so ime, naslov, elektronski naslov, datum rojstva in geslo.
V družbi se bojijo, da so med ukradenimi podatki tudi številke kreditnih kartic. Mreža Playstation ima v svetu okoli 75 milijonov uporabnikov.
Sony je zaradi napada hekerjev, ki so v sistem vdrli med 17. in 19. aprilom, 20. aprila izključil mrežo Playstation, ki njene konzole za igrice povezuje z medmrežjem, pa tudi glasbeno storitev Qriocity, je še povedal Seybold. Ali so odkrili hekerje, ki so izvedli napad, ni povedal, je pa napovedal, da bodo nekatere od storitev znova na voljo v tednu dni.

V Sonyju se bojijo, da bodo hekerji ukradene podatke zlorabili. "Za zdaj nič ne kaže, da so bili ukradeni tudi bančni podatki, a te možnosti ne moremo izključiti," je poudarila družba v elektronskem sporočilu, ki so ga poslali kupcem spletnih iger in glasbe. To bi bila lahko ena večjih kraj podatkov v zgodovini.
Mreža Playstation je začela delovati leta 2006, uporabnikom pa omogoča igranje iger ter nakup iger, filmov in glasbe prek medmrežja.