Prijavljenih je več kot 5.200 starejših in 2.200 prostovoljcev. Foto: BoBo
Prijavljenih je več kot 5.200 starejših in 2.200 prostovoljcev. Foto: BoBo

Kako uporabljati program Word, medmrežje in elektronsko pošto. Odziv mladih prostovoljcev in tudi starejših je izjemen - prijavljenih je več kot 5.200 starejših in 2.200 prostovoljcev, je za Dnevnik naše televizije poročala Zarja Kambič.

Bernard Renardič se računalniškega tečaja udeležuje prvič in je že po prvem dnevu navdušen nad pridobljenim znanjem in pomočjo prostovoljcev. "Mislim, da so taki časi, da je treba, da človek malo več spozna, pa tudi prek teh zadev se da precej široko svet pogledat, ker ni treba ravno vsako stvar po časopisu brskat."

Tudi Nadja Janša je zelo motivirana za učenje in se nikakor ne strinja s prepričanjem nekaterih, da računalništvo ni za starejše: "Moje stališče je, da celo življenje se je treba učiti. Do zadnjega dneva. Vse razumemo, ponovijo parkrat, lahko se zmotiš, pobrišeš, vse se da naučiti."

Kdor se z računalnikom sreča prvič, bo po šesturnem tečaju znal prižgati računalnik, napisati besedilo, na medmrežju poiskati avtobusni vozni red in poslati elektronsko sporočilo svojemu vnuku. Prostovoljec in vodja projekta Borut Jeglič pravi, da je pogosto "prisoten neki strah, je pa tako, da mnogi rabijo samo malo spodbude in vidijo, da tudi drugi starejši to počnejo, in predvsem to je dovolj velika spodbuda za njih, da se udeležijo in potem vidijo, da jim lahko računalnik in internet precej pomagata v vsakdanjem življenju in so navdušeni in potem to s pridom uporabljajo še naprej."

Izobraževanje bo potekalo do petka in nanj se je še vedno mogoče prijaviti - v knjižnicah ali na spletni strani www.simbioza.eu.