Na sejmu sodeluje več kot 4.200 razstavljalcev iz 70 držav. Foto: MMC RTV SLO
Na sejmu sodeluje več kot 4.200 razstavljalcev iz 70 držav. Foto: MMC RTV SLO
cebit 2012
Cebit se tokrat ne vrti okoli ene posebne novosti, med najbolj vročimi temami pa je internet v avtomobilih. Foto: MMC RTV SLO
Računalniški sejem Cebit 2012

Zaupanje in varnost v digitalnem svetu sta skupni skrbi vlad, gospodarstev in potrošnikov, pravijo organizatorji sejma, ki menijo, da povečanje zaupanja v IKT-rešitve omogoča tudi hitrejšo rast svetovnega gospodarstva.

Merklova: Pomembno je, da so naši podatki varni
Na sejmu, na katerem letos kot partnerska država sodeluje Brazilija, sodeluje več kot 4.200 razstavljavcev iz 70 držav, med njimi večina največjih koncernov, je za TV Slovenija poročal Boštjan Anžin. Organizatorji pričakujejo, da bo število obiskovalcev preseglo lanskih okoli 339.000.

Bolj kot je samoumevno, da postajamo del veličastnih možnosti informacijske in komunikacijske tehnologije, bolj je pomembno, da izdelkom zaupamo, da so naši podatki varni, je ob odprtju dejala kanclerka.

Partnerski državi je ob tem sporočila, da bodo na tem sejmu govorili o zaupanju. "Zahvaljujem se vam, ker zaupate gospodarskemu razvoju naše države, upam pa, da zaupate tudi razvoju Evropske unije. To je za nas nujno," je prepričana Merklova.

Največ pomislekov glede prenašanja podatkov
Cebit se tokrat ne vrti okoli ene posebne novosti, med najbolj vročimi temami pa je internet v avtomobilih.

Vprašanja zaupanja in varnosti so bistvena predvsem pri računalništvu v oblaku, saj je pri tem še precej pomislekov glede prenašanja podatkov in aplikacij na velike podatkovne oblake na spletu. To naj bi bil tudi vzrok za to, da ta model še ni v celoti zaživel.

Računalniški sejem Cebit 2012