"Ljudje sovražijo zmedo s kabli. Skrbi jih, da ne bodo našli napajalnika in ostali brez energije," so svojo odločitev pojasnili pri Ikei. Foto: Ikea

Švedski velikan dostopnega pohištva je predstavil novo kolekcijo z vgrajeno tehnologijo brezžičnega polnjenja Qi. "Gre za zelo zgoden korak v smeri združevanja pohištva in brezžične tehnologije. Prepričan pa sem, da bodo tudi drugi proizvajalci pohištva zgrabili priložnost," je povedal analitik Jeff Kagan.

"Mobilne naprave so postale del naših življenj, zato bo možnost, da združimo brezžičen proces napajanja z Ikeinim pohištvom, ljudem omogočila še več uživanja ob udobnejši in priročnejši uporabi pametnega telefona kot kdaj koli prej," pa so zapisali v Samsungu, kjer so pred kratkim predstavili dva nova prenosna telefona, ki podpirata tehnologijo Qi.
Standard Qi podpirajo številni proizvajalci mobilnih naprav, med drugim Motorola, HTC, Sony in LG.

Vodja poslovanja za področje luči in brezžično napajanje v družbi Ikea Jeanette Skjelmose je razkrila, da bo kolekcija Home Spot v Evropi in ZDA na voljo aprila, pozneje pa bodo prodajo razširili še v druge države.