LPP

Enotne vozovnice za dijake (IJPP) že na voljo

Upravičenci lahko od danes na Avtobusni postaji Ljubljana kupijo enotno subvencionirano vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za šolsko leto 2018/19

Vlogo za odobritev ali podaljšanje vozovnice lahko oddate tudi preko spleta. Do sprememb v primerjavi s preteklim letom ni prišlo, so sporočili iz Avtobusne postaje Ljubljana. Enotno vozovnico IJPP je mogoče pridobiti na več načinov. Tisti, ki jo kupujete prvič, lahko z digitalnim potrdilom na portalu eUprave izpolnite vlogo. Nato boste v predal Moja eUprava prejeli potrdilo o oddaji in odobritvi vloge. Z natisnjeno vlogo ali njeno številko se napotite na Avtobusno postajo Ljubljana, kjer z doplačilom lahko prevzamete vozovnico.

Če ima dijak že vozovnico, pa bo moral z digitalnim potrdilom na portalu eUprave izpolniti vlogo za njeno podaljšanje. V predal Moja eUprava bo prejel potrdilo o oddaji in odobritvi vloge ter šifro vloge, s katero bo lahko prek spleta kupil vozovnico pri izvajalcu subvencioniranih prevozov, ki omogoča spletno plačilo - Nomago. Tistim, ki že imajo elektronsko kartico, se bo enotna vozovnica avtomatsko naložila ob prvi uporabi na mobilnem terminalu IJPP, tisti, ki enotno vozovnico kupujejo prvič, pa jo bodo morali osebno prevzeti na prodajnih mestih prevoznikov.V obeh primerih lahko upravičenec vlogo natisne in jo izpolni ročno. Povezava do vloge je dostopna na spletni strani ap-ljubljana.si. Povezava za elektronsko oddajo je objavljena tudi na spletnem portalu ministrstev za javno upravo in za izobraževanje, znanost in šport ter na prodajnih mestih prevoznikov. Avtobusna postaja bo imela ponovno odprtih več blagajn, nakup pa bo mogoče opraviti vsak dan med 6. in 20. uro.

Cene ostajajo enake kot lani

Cene subvencioniranih vozovnic, ki so jih prvič uvedli v šolskem letu 2012/2013, tudi letos ostajajo enake kot lani. Osnovna subvencionirana mesečna vozovnica je namenjena dijakom in študentom, ki se dnevno vozijo od kraja stalnega prebivališča do kraja izobraževanja, in sicer več kot dva kilometra, pri čemer je cena vezana na število kilometrov. Mesečna vozovnica za razdaljo do 60 kilometrov stane 25 evrov, med 60 in 90 kilometrov 35 evrov, za razdaljo več kot 90 kilometrov pa 55 evrov. Tisti, ki jim zadostuje deset voženj v enem mesecu med krajema stalnega prebivališča in študija, pa lahko za 20 evrov kupijo mesečno vozovnico za 10 voženj. Upravičenci do subvencionirane vozovnice lahko skupaj za nekaj doplačila kupijo tudi vozovnico za mestni promet. Za Ljubljano doplačajo 10 evrov, za Maribor pet evrov, za Jesenice pa 15 evrov. Študenti bodo lahko oddajali vloge za enotno subvencionirano vozovnico za novo študijsko leto 2018/2019 preko spleta in osebno od petka, 21. septembra.

Spremljajte nas tudi na in !

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor
Zadnja oddaja
Arhiv oddaj
NE PREZRITE
Več
  • Kako do zdravila, ki ni registrirano v EU?

  • Kako deluje genska terapija?

  • Razvoj najdražjega zdravila Zlogensma

  • Kdaj bo Slovenija očiščena azbesta?

  • Pomanjkljive oznake jezijo uporabnike ljubljanskih parkirišč

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Twitter