Na Hrvaškem odprli največjo trgovino s poceni hrano

V Zagrebu so odprli največji hrvaški "food outlet" v katerem na 350 kvadratnih metrov ponujajo hrano, ki je od 50 do 90 odstotkov cenejša kot v drugih trgovinah z živili.

Na policah samopostrežne prodajalne Žabac so izdelki, ki predstavljajo presežek v tovarnah, imajo poškodovano embalažo ali so pred potekom roka uporabe. V ponedeljek, ko so odprli trgovino, so na primer kilogram mešane moke prodajali po 10 lip oziroma 1,3 centa. S polic je sicer prva izginila cedevita.

Trgovina Žabac je start up podjetje, ki je prvo majhno prodajalno s poceni hrano odprlo lansko jesen v središču Zagreba. Podjetje poskuša poceni hrano ponuditi vsem kategorijam prebivalcev, ter preprečiti, da bi hrana pristala v smetnjakih in obremenjevala okolje. ''V trgovini do končnega potrošnika pride zdravstveno neoporečna hrana, ki bi drugače končala v smeteh,'' pojasnjujejo lastniki, družina Žamboki. Opozarjajo namreč, da na Hrvaškem letno propade 400 tisoč ton hrane.

Lastniki so povedali, da na nekaterih izdelkih nimajo zaslužka, medtem ko dobiček ustvarjajo z množično prodajo. Zadovoljni so, ker so mnoge tovarne ugotovile, da se lahko rešijo presežkov, ob tem pa trgovini s poceni hrano ponujajo tudi popuste. Na policah imajo tako vsak dan nove izdelke različnih proizvajalcev in dobaviteljev. Poleg hrane po zelo ugodnih cenah ponujajo tudi čistila in izdelke za osebno higieno.

Načrtujejo, da bodo najprej v Zagrebu, zatem pa tudi v drugih delih Hrvaške odprli verigo tovrstnih trgovin.

Spremljajte nas tudi na in !

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 0

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor
Zadnja oddaja
Arhiv oddaj
NE PREZRITE
Več
  • Kaj storiti, ko se ne strinjate z računom operaterja?

  • Prodaja po telefonu - pogodba mora biti sklenjena pisno

  • Bomo za vstop v Veliko Britanijo potrebovali potni list?

  • Kako brexit vpliva na življenje Slovencev v VB?

  • Kaj prinaša brexit evropskim študentom v VB?

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Twitter