V tokratni oddaji smo se zato znova spomnili na tiste, ki so nas še posebno navdihnili.

Spomnili smo se na upokojenke, ki so se po desetletjih dela odločile, da se bodo z veseljem znova vključile na trg dela in danes s ponosom opravljajo svojo novo službo.

Na smučanje smo se odpravili s 85-letno Mileno in 87-letnim Francijem Malovrhom, ki zimske dneve še vedno najraje preživljata na smučanju na smučišču Cerkno; v fitnes pa smo odšli z upokojeno baletno plesalko Marjeto Šrot, ki si življenja brez gibanja ne predstavlja.

Vitalna Marjeta Šrot

Kako pomembna je tudi ustvarjalnost, nam je pokazal slikar Željko Vertelj, ki je pred 30 leti verjel, da je njegovega življenja konec. Nato pa je v roke prijel čopič. Ustvarjanje mu je vrnilo veselje in smisel, Željko pa je svojo sobico v Domu starejših Kočevje spremenil v pravi slikarski atelje.

Osteopenija Marinke Lombar Petrnel

Osteopenija je stanje zmanjšanja kostne mase, o kateri pravijo, da je lahko predhodnica osteoporoze. Obiskali smo Marinko Lombar Peternel, ki s svojo močno voljo dokazuje, da je za ohranjanje trdnih kosti in dobrega počutja najpomembnejše predvsem gibanje.

Slikar Željko Vertelj

Veselje do življenja in pozitivnost pa sta tisto, zaradi česar človek neha šteti leta. Antonija Kontler, upokojena učiteljica, je lani praznovala 100. rojstni dan.

Stoletnica Antonija Kontler

Vabljeni k ogledu!