Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novice

Etna jemlje dih z lavinimi fontanami. Kaj pa se "kuha" v drugih ognjenikih?

Etna, najdejavnejši evropski ognjenik, ima v teh dneh pravo predstavo, saj lavine fontane bruha celo do 1500 metrov visoko v zrak. "To je res nenavadno, česa takega še nikoli nisem videla," pravi vulkanologinja Polona Kralj.

22

Več novic

Razburljivo zadnje dejanje SP-ja pripadlo Fossu-Solevaagu, Hadalin sedmi

Norvežan Sebastian Foss-Solevaag je novi svetovni prvak v slalomu. Zadnje srebro na svetovnem prvenstvu v Cortini je dobil Avstrijec Adrian Pertl, norveški uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Henrik Kristoffersen. Štefan Hadalin je bil sedmi.

179

Prvo dejanje 'ločitve': resolucija o sporazumni razdružitvi s SFRJ-jem

Če je slovenska politika tudi po plebiscitu v pogovorih z drugimi republikami še omenjala možnost konfederacije, je kmalu postalo jasno, da ta ideja ne bo prodrla. Skupščina je tako 20. februarja 1991 skoraj soglasno podprla resolucijo o razdružitvi.

124

Nasin rover prestal sedem minut groze in pristal na Marsu

Na Marsu je pristal prvi novi rover po desetih letih. Ob 21.56 je tam končal Nasin Perseverance, skupaj z manjšim zrakoplovom Ingenuity. Nekaj sekund po pristanku je rover na Zemljo že poslal prvi fotografiji svojega novega doma.

145

Niki Križnar zmaga in rumena majica

Nika Križnar je zmagala na prvi tekmi smučarskih skakalk v Rasnovu v Romuniji, kar je njena druga zmaga v svetovnem pokalu. S to zmago se je tudi zavihtela na vrh skupnega seštevka.

94
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov