Prehrana - Dobro počutje - Moja generacija

"Potrošniki si želijo varne, kakovostne hrane - in so zanjo pripravljeni plačati več"

"Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani," opozarja ministrica.
123

Kako je videti večerja v najboljši restavraciji sveta?

V Mirazurju ne pričakujte šova, dima tekočega dušika, penic, celo robotsko usklajenega servisa ali prtov ne – v resnici je prva restavracija sveta v svojem bistvu neverjetno sproščena, z dodelanimi krožniki, ki pa nikdar ne zavijejo v postavljaško smer.
74

Večine Evropejcev ne skrbi, kaj jim pade na krožnik

Na predlog ZN-a prvič zaznamujemo svetovni dan varne hrane, katerega osnovni namen je ohraniti zavedanje, kaj za človeštvo pomeni varna hrana in kakšna vrednota ta je.
9

Madrid: Od tapasov in prašičjih glav do večerij v kazinoju

Španija je že tradicionalno priljubljena med ljubitelji dobre hrane, pa naj si bo s svojimi vsenavzočimi tapasovimi bari ali pa najboljšimi restavracijami sveta, ki jih najdemo vse od Baskije do Katalonije.
4

V Ljubljano prihajajo največja svetovna kuharska imena

Slovenija je dobro na poti, da se vpiše na svetovni gastronomski zemljevid - v Ljubljano namreč prihajajo nekatera največja svetovna kuharska imena - in spremljajoči tuji mediji.
26

Za zdrav obrok morajo biti skrbno izbrane sestavine in način priprave jedi

Kako in v kakšni posodi pripraviti jedi, da bodo živila ohranila čim več hranljivih elementov, ter ob tem izbrati še sestavine, je v oddaji povedala kuharica Emilija Pavlič.

Ruska kulinarična revolucija – onkraj kaviarja in vodke

V kozarcu je modri pinot Pavla Šveca, prvega ruskega biodinamičnega vinarja s Krima, na mizi maslo z mini ikrami kamčatske rakovice, surovine, ki so jo ribiči včasih metali stran, danes pa ima osrednje mesto v eni najboljših moskovskih restavracij.
11

Po uspehih v boju s sladkorjem v pijačah zdaj še nad sol v kruhu

Projekt Zaveza odgovornosti je v zgolj treh letih dosegel, da tako številne nove brezalkoholne pijače kot tudi številni mlečni izdelki vsebujejo manj sladkorja kot v preteklosti, kar pomeni, da ...
44

Slovenci popijejo povprečno 53 litrov mleka na leto

Nekateri prehranski strokovnjaki priporočajo uživanje mleka tudi v odrasli dobi, medtem ko ga drugi odsvetujejo. Pogosto so predmet razprave maščobe, ki so le ena izmed sestavin mleka.
1

Kako pripraviti slastne bučkine namaze, pite, solate in juhe?

Poleti so med najbolj priljubljenimi zeleni, beli ali rumenkasti cukini, nekateri gojijo tudi patišone, labodji vrat, rondine in druge.

Fižol lahko uporabite tudi za peko mafinov, potic in tort

Fižol je bil vključen v slovensko prehrano že v preteklosti in tudi danes je nepogrešljiv v juhah, enolončnicah, prilogah in solatah.

"Nesprejemljivo je, da bo tuji lastnik ožemal slovensko zemljo"

"V Sloveniji je iz dneva v dan manj rodovitne zemlje in ključno je, da jo varujemo," so na sejmu Agra poudarili sodelujoči na okrogli mizi Kdo naj slovensko zemljo obdeluje v bodoče?
78

"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"

Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
28

Poletje je čas za sladoled! Kaj sladki pregrehi določa ceno?

Marsikomu sladka pregreha, imenovana sladoled, tekne vse leto, drugi pa po njej raje posegajo le v vročih poletnih mesecih. Cene sladoleda se gibljejo od evra in 20 centov navzgor.
13

Najpogostejše zablode o prehrani

Veda o prehrani se zelo hitro spreminja, zaradi velike količine informacij pa pogosto prihaja do prave zmede med ljudmi. Kako v poplavi najrazličnejših informacij vedeti, kaj je zdravo?
63

RTV v živo
22:55 Platforma: Pot do horizonta - »Prekmurska« likovna umetnost
06:00 Kultura, ponovitev
23:55 Videotrak, ponovitev
04:00 Info kanal
00:15 Ponovitev: Sledi časa - ponovitev oddaje, In potem so tudi ženske oblekle hlače …
01:00 Poročila
Facebook