Svet - Novice - Moja generacija

Kitajske oblasti potrdile: na poti tretji otrok s spremenjenim genskim zapisom

Kitajske oblasti so potrdile, da je noseča tudi druga ženska, ki je sodelovala v eksperimentu ustvarjanja gensko spremenjenih otrok, ki ga je lani izvedel kitajski profesor He Džjankuj. Oblasti so proti njemu uvedle policijsko preiskavo.
14

Odkritje Titanika je bilo del ameriške skrivne vojaške misije

Odkritje ladje Titanik na dnu oceana leta 1985 ni bilo plod dolgoletnih znanstvenih prizadevanj, ampak jo je po naključju našla ameriška vojska, ki je v morju proučevala dve potopljeni jedrski podmornici.
32

Število severnih jelenov na Arktiki se je v 20 letih prepolovilo

V zadnjih dveh desetletjih se je število severnih jelenov na arktičnem območju več kot prepolovilo. Razloga sta višanje temperature in sprememba vegetacije.
39

Slovenska učiteljica Nina Jelen zmagala na vseevropskem natečaju spletne varnosti

Slovenska učiteljica Nina Jelen je v kategoriji učiteljev osvojila prvo mesto na nagradnem natečaju v okviru kampanje #SaferInternet4EU za otrokom primerno medmrežje.
15

InSight je na Marsu, prvi pristanek po šestih letih

Nasina sonda InSight je pristala na Marsu nepoškodovana in je že poslala prvo fotografijo. Gre za prvi pristanek na Marsu po šestih letih. Nasina sonda InSight je pristala na Marsu, 146
96

Nemško sodišče: Volkswagen mora kupcu vrniti kupnino zaradi goljufanja z izpusti

Nemško sodišče je prvič razsodilo, da mora avtomobilski koncern Volkswagen kupcu njegovega avtomobila zaradi goljufanja z izpusti povrniti celotno ceno vozila, ki ga je kupil leta 2012.
57

Galaktični kanibalizem: V omari domače Galaksije se skriva ogromen okostnjak

Domača Galaksija Rimska cesta se je v preteklosti združila z neko drugo veliko galaksijo. Ostanke prišlekinje so opazili, ker se obnašajo nenavadno.
62

Pogrešani slovenski deskar v bolnišnični oskrbi v Trstu

Pogrešani slovenski deskar je priplaval na obalo Trsta in je v bolnišnični oskrbi, poroča TV Slovenija. Pogrešan je bil od ponedeljka zvečer.
127

Obe slovenski medvedki kljub protestom v Pirenejih

Francoske oblasti so v Pirenejih v četrtek v naravno okolje izpustile medvedjo samico iz Slovenije. Kljub ostrim protestom ovčerejcev so v petek izpustili še drugo.
48

Euro 2024 bo (pričakovano) v Nemčiji

Evropska nogometna zveza je sporočila ime gostiteljice nogometnega evropskega prvenstva leta 2024. Vrh Uefe na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom je izbral Nemčijo.
58

Najstarejši zakonski par na svetu – skupaj štejeta skoraj 209 let

Japonska je znana po tem, da sodi v vrh držav, katerih prebivalci v povprečju živijo najdlje, poleg tega pa ima največji delež prebivalcev, starejših od 100 let.
4

Juncker napovedal konec premikanju ure

Evropska komisija je sprejela predlog Jean-Clauda Junckerja, da upošteva voljo anketiranih prebivalcev EU-ja, ki nasprotujejo premikanju ure, in obljubil, da se bo zavzel za ukinitev poletnega ...
319

Sindikati o Putinovi reformi: nekateri sploh ne bodo živeli dovolj dolgo, da bi se upokojili

Ruski predsednik Vladimir Putin je nekoliko omilil reformo ruskega pokojninskega sistema, ki je ljudi pognala na ulice.
105

Baterija iz papirja, ki jo polnijo bakterije

Ameriški znanstveniki so izumili papirnato baterijo, ki jo polnijo bakterije. S takšnimi baterijami bi si lahko pomagali predvsem na odročnih območjih, kjer pogosto ni elektrike.
17

Že dva meseca ne duha ne sluha od starega Opportunityja

Nasin Opportunity je na Marsu že več kot dva meseca popolnoma tiho. Zajel ga je peščeni vihar, ki ustavlja sončno svetlobo in mu posledično prazni baterije. 10.
15

RTV v živo
10:05 Dober dan
11:20 Zapeljevanje pogleda: Herman Gvardjančič in Žarko Vrezec, dokumentarna serija
06:00 Info kanal
11:05 Slastna kuhinja: Juha po navdihu ribollite
10:10 Intelekta:
11:00 Poročila
Facebook