Kultura - Prosti čas - Moja generacija

V Mestnem muzeju Ljubljana več kot 80 dragocenih ruskih ikon

V Mestnem muzeju Ljubljana na ogled postavljajo 85 ikon iz treh največjih ruskih muzejev, ob dela te dolge likovne tradicije pravoslavnega sveta pa vpogled v primer sodobne umetniške prakse, na katere so vplivale - razstavo skupine Irwin.
2

Edi Šelhaus - pronicljiv opazovalec življenja in kronist zgodovinskega dogajanja

Edi Šelhaus je imel izjemen fotoreporterski čut in ni mu bilo treba posebej naročati, kaj naj fotografira, o legendarnem fotografu pravi Jožefa Šparovec, fotografova tesna prijateljica in avtorica retrospektive v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.

Mednarodni muzejski dan: prost vstop v muzeje in galerije

Slovenski muzeji so se pridružili mednarodnemu muzejskemu dnevu, ki ga zaznamujejo muzeji po vsem svetu. Na muzejski ploščadi na Metelkovi so odprli priložnostno razstavo panojev.
1

Predelava klasik Valter brani Sarajevo in Most

Kultna vojna filma nekdanje Jugoslavije, Valter brani Sarajevo in Most, bosta doživela predelavi, posneti pod okriljem koproducentov, ki prihajajo iz Kitajske, Bosne in Hercegovine ter ZDA.
7

Umrla je igralka in pevka Doris Day

Pri visoki starosti 97 let se je poslovila igralka Doris Day, med drugim znana po filmih Calamity Jane, Šepetanje na blazini in Mož, ki je preveč vedel, ki pa je na karierno pot sprva stopila kot pevka.
14

Jadranka Matić Zupančič: Želim si, da bi poezija našla pot do bralcev

"Dvojnost, paralelnost glasa spremlja Jadranko Matić Zupančič že 44 let in na srečo bralcev je tudi v tej novi zbirki ne zapusti niti za trenutek.

Portreti, od katerih ne moreš odvrniti pogleda

Slovenska vizualna umetnica Ana Sneeringer portretira ženske, od katerih ne moreš odvrniti pogleda. V barviti tehniki pop arta predvsem izraža svoja čustva, s svojim delom pa želi pokazati bojevit duh žensk.
10

V Harvey Normanu ali Harveyju Normanu?

Bi rekli, da greste z otoka Kreta ali otoka Krete, iz mesta Idrija ali mesta Idrije, iz Republike Slovenija ali Republike Slovenije? Je članek v reviji Ona ali reviji Oni? Kupujete obutev v Petru Panu ali Peter Panu?
20

Audrey Hepburn se vrača domov: "intimna" razstava v Bruslju

V Bruslju se 90. obletnice Audrey Hepburn, ki se je rodila v belgijski prestolnici, spominjajo z retrospektivno razstavo, ki ponuja intimen pogled na življenje igralske ikone.
1

Nagrada tantadruj za življenjsko delo letos Katji Pegan

Primorsko gledališko nagrado tantadruj bo letos za življenjsko delo prejela režiserka in direktorica Gledališča Koper Katja Pegan, so sporočili podeljevalci.
1

Sergio Leone: Italijan, ki je od mrtvih obudil ameriški vestern

Na današnji dan pred 30 leti je umrl veliki italijanski režiser Sergio Leone. Znan je predvsem kot eden redkih evropskih filmskih ustvarjalcev, ki se je posvetil vesternom in v 60. letih preteklega stoletja pripomogel k temu, da je žanr znova vzcvetel.
6

Slovo fotografa, ki je iskal lepoto v termitnjaku velemest

V 65. letu je nemški fotograf Michael Wolf umrl v Hongkongu, mestu, kjer so nastali njegovi najslavnejši portreti življenja v velemestih. Wolfove fotografije ponujajo svež pogled na vprašanja urbane (pre)naseljenosti in množične produkcije.

Dopolnjena zbirka Šivčeve hiše: "Ilustracija je pri nas priznana zvrst umetnosti"

Galerija Šivčeva hiša v Radovljici ima edinstveno zbirko otroških in mladinskih ilustracij, ki so na stalni razstavi na ogled od leta 2003, odslej pa bo dopolnjena z ilustracijami, ki so jih odkupili v zadnjih 15 letih in hranili v galerijskih depojih.

V Zagrebu o knjigi Petra Krečiča, največjega poznavalca Plečnikovega dela

V Hrvaškem muzeju arhitekture (HAZU) v Zagrebu bodo danes predstavili dvojezično knjigo v slovenščini in hrvaščini o slovitem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku Ljubljana - tudi mediteransko mesto? Plečnikov poskus avtorja Petra Krečiča.
1

Trideset let postajališča za zbiratelje v središču Ljubljane

Pri ustanovitelju in vodji starinarnice Carniola Antiqua Jaki Prijatelju je vedno pestro, saj se pri njem zbirajo tako poznavalci in ljubitelji kot naključni mimoidoči in turisti.

RTV v živo
07:00 Dobro jutro
10:15 Paliativna oskrba, dokumentarni film, ponovitev
06:00 Napovedujemo
10:30 Videotrak
10:00 Poročila
10:10 Radio Ga Ga
Facebook