Slovenija - Novice - Moja generacija

Obnova vasice Slapnik se bo začela, ko bo odkupljena še zadnja hiša

Vasica Slapnik je zaradi medijske izpostavljenosti požela veliko zanimanja, zato je trenutno najbolj obiskana v Goriških brdih. Popolnoma izpraznjeno vas namreč namerava obnoviti zasebni investitor, in to pred očmi televizijskih kamer.
10

Boljši položaj upokojencev: Na uresničenje čaka še več določil iz koalicijske pogodbe

Zveza društev upokojencev Slovenije (Zdus) in koalicijska stranka DeSUS sta se dogovorili za redna mesečna srečanja in še tesnejše sodelovanje.

Programski svetniki za novega direktorja Radia Slovenija potrdili Mirka Štularja

Programski svetniki RTV Slovenija so z 21 glasovi ZA in brez glasu proti odločili, da bo novi direktor Radia Slovenija postal Mirko Štular, ki ga je na to mesto predlagal Generalni direktor RTV-ja Igor Kadunc.
10

Prebivalci Ruš si želijo doma za starejše v njihovih krajih

Petina prebivalcev občine Ruše je starejših od 65 let. Med glavnimi cilji novoizvoljene županje je izgradnja doma starostnikov v njihovih krajih.

V Ljubljani so se spomnili žrtev holokavsta

Koordinacijski odbor žrtev vojnega nasilja v okviru ZZB-ja za vrednote NOB-ja Slovenije je pripravil prireditev ob prihajajočem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta.
28

Okoljsko ministrstvo: Tla na pogorišču v Zalogu so še vedno onesnažena

Tla na dveh zemljiščih v neposredni bližini pogorišča obrata Ekosistemi v Zalogu pri Straži so po letu in pol še vedno močno onesnažena s kovinami in fekalijami.
9

Prihodnje leto februarja redna, decembra pa še izredna uskladitev pokojnin

Pokojnine se bodo v letu 2019 uskladile tako redno kot izredno, letni dodatek bodo dobili vsi upokojenci, prihodki in odhodki pokojninskega zavoda pa bodo izravnani v znesku 5,5 milijarde evrov.
36

"Slovensko vojsko ne samo potrebujemo, ampak jo moramo razvijati, predvsem pa ji zaupati"

Predsednik vlade Marjan Šarec je na slovesnosti ob dnevu 1. brigade Slovenske vojske poudaril, da težava vojske ni v tem, da vojaki ne bi bili motivirani, ampak da se javnost vsak dan sprašuje, ali ...
54

Povprečni Slovenec lani zavrgel 64 kilogramov hrane

V letu 2017 je povprečen prebivalec Slovenije zavrgel 64 kilogramov hrane ali štiri odstotke manj kot v letu prej. Zavrženega je bilo 38 odstotkov povsem užitne hrane, ocenjujejo na Sursu.
33

Drugi tir: začetek arheoloških izkopavanj med čakanjem na investicijski program

Na trasi drugega tira začenjajo arheološka izkopavanja. Potekala bodo na sedmih lokacijah, končana pa naj bi bila spomladi.
35

Vročinski valovi: globalno segrevanje ogroža več 100 tisoč Slovencev

Vzdrževalna dela na cesti so tudi letos spremljala turistično konico. Avtomobili so se v poletnem zastoju ustavili na primorski, gorenjski ali kateri drugi slovenski avtocesti.
147

Manj strankarskih županov, več žensk in novi obrazi mestnih občin

"Na teh volitvah je bila udeležba relativno dobra, prvič smo zaznali težnjo povečevanja udeležbe glede na leto 2014, kar dokazuje, da je lokalna demokracija v Sloveniji kar živa, in to je pozitiven ...
54

Dars odprl avtocestni odsek od Podlehnika do Gruškovja

Dars je odprl slabih šest kilometrov dolg odsek podravske avtoceste med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje in tako končal zadnji manjkajoči košček na 2300 kilometrih avtoceste med Hamburgom in ...
40

"Tako uničujočega vpliva na naravno okolje ni pri nas imela še nobena vojna"

Prva svetovna vojna je zaradi pozicijskega bojevanja z dolgimi linijami jarkov in konstantnim obstreljevanjem istih mest močno in za vedno spremenila pokrajino.
1

Prevratna leta v balkanski versajski državi

Ob koncu prve svetovne vojne je zavladalo vsesplošno olajšanje in Slovence je preveval navdušujoč up o svetli prihodnosti v okviru nove, bratske države.
53

RTV v živo
02:40 Info kanal
07:00 Telebajski: Zvon zvoni, lutkovna nanizanka, ponovitev
02:40 Zabavni kanal
06:15 Videotrak
03:00 Poročila
04:00 Poročila
Facebook