Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Prosti čas

Pet preprostih pravil: zapisovanje besed skupaj ali narazen

Danes spletujemo o (ne)pravilnem zapisovanju besed skupaj ali narazen, ki težave povzroča tistim, ki še ne uporabljajo jezikovnih priročnikov. Kako pa to gre vam? Presodite, ali so krepko zapisane besede zapisane pravilno – skupaj ali narazen.

21

Več novic

Ana Soklič bo v Rotterdamu pela Amen! "Navdih je življenje samo."

Že prej je bilo znano, da bo Slovenijo na Evroviziji 2021 predstavljala Ana Soklič. V Rotterdamu se bo skušala v finale in nato tudi na evrovizijski vrh prebiti s skladbo Amen, katere soavtorica je tudi sama.

190

Orientalska vila Rafut propada, edini eksotični park v Sloveniji se zarašča

Vilo Rafut je leta 1914 na griču na Pristavi nad Novo Gorico zgradil arhitekt Anton Laščak, v svoji 100-letni zgodovini pa še nikoli ni bila primerno obnovljena. Kljub propadu zgradba še vedno odseva nekdanjo lepoto, ki se bo, kot kaže, s prenovo vrnila.

39

Poklon Vojtehu Ravnikarju, ki je k arhitekturi pristopal skozi etične in estetske premisleke

Vojteh Ravnikar je nesporni protagonist slovenske arhitekture v obdobju zadnjih desetletij 20. in prvega desetletja 21. stoletja. V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje se mu poklanjajo s skupinskim razstavnim projektom, naslovljenim preprosto Vojteh.

1

5 preprostih pravil: pravilna raba zaimkov ki, kateri, čigar

Oziralnim zaimkom – ki, kateri, čigar – ne posvečamo posebne pozornosti, ker z njimi nimamo težav. Pa kaj še! Poskušajte oziralne zaimke v spodnjih povedih nadomestiti z drugim zaimkom, ki bi bil slogovno boljši. Izbirate lahko med: ki, kateri, čigar.

48
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov