Ture avanture - Prosti čas - Moja generacija

Letalo, ki bi lahko pot New York-London opravilo v 90 minutah

Ameriško zagonsko podjetje je razkrilo načrte za razvoj letala, ki bo letelo s petkratno hitrostjo zvoka, kar pomeni, da bi potniki pot med New Yorkom in Londonom lahko opravili v samo 90 minutah ali manj.
33

Pomurski turizem: večji obisk, a veliko neizkoriščenih možnosti

Turizem je eden pomembnejših gospodarskih stebrov v Pomurju. Skoraj 500 ponudnikov v turistični panogi letno ustvari 100 milijonov prihodkov in neposredno zaposluje skoraj 1.600 ljudi. Lani so v regiji presegli milijon prenočitev.
8

Sredi neokrnjene narave Bele krajine ob Kolpi nastaja nova umetniška ulica

Devet umetnikov iz Slovenije, Srbije in Hrvaške te dni v Beli krajini ustvarja ulico umetnosti: na ta način bodo vdihnili novo življenje prepoznavnim hiškam Big Berry, ki ponujajo glamping nastanitev ob reki Kolpi.
15

Santorini poziva turiste, naj ne jahajo že povsem pohabljenih osličkov

Oblasti na grškem otoku Santorini pozivajo turiste, naj se postavijo v kožo ubogih osličkov, preden te zajašejo in se na njihovem hrbtu povzpnejo po 600 stopnicah na vrh pečin, s katerih se ponujajo čudoviti razgledi na Egejsko morje.
19

130 let pariške "železne lady" - Eifflovega stolpa

Konec marca je 130. rojstni dan praznovala ena najbolj ikoničnih zgradb na svetu - Eifflov stolp v Parizu, ki je bil zgrajen leta 1889 za svetovno razstavo ob 100. obletnici francoske revolucije.
2

"Planica, Planica, snežena kraljica" – ponarodeli napev praznuje 40 let

Poletov na planiški velikanki si danes brez znamenite skladbe "Planica, Planica" skorajda ne moremo predstavljati. Letos mineva štirideset let, odkar je znameniti napev v dolini pod Poncami zadonel prvič.
4

Kot turist s tovorno ladjo čez Atlantik. Strošek: 100‒150 evrov na dan.

"Z letali bom verjetno potoval do konca življenja, s tovornimi ladjami se podati okoli sveta pa je edinstvena izkušnja," pravi 35-letni Koprčan Jan Mahne, ki je za pomorsko pot iz Evrope v Južno Ameriko potreboval kar 26 dni.
67

Slikoviti Cinque Terre uvaja kazni za hojo v japonkah in sandalih

Pet vasic v Liguriji, združenih v nacionalni park Cinque Terre, je napovedalo "vojno" proti turistom, ki se bodo po strmih potkah in skalah vzpenjali v sandalih ali japonkah, saj jih bo to udarilo po žepu.
6

Plenjenje in uničevanje zaščitenih gorskih rastlin se nadaljujeta

V Planinski zvezi Slovenije opozarjajo na problematiko plenjenja in uničevanja gorskih rastlin, saj kljub zaščitnim ogradam opažajo načrtna izkopavanja in ropanja zaščitenih vrst.
11

Foto: Vrtni palčki, navihani pričevalci rudarske zapuščine Turingije

Ste vedeli, da za rojstni kraj vrtnega palčka, kakršnega poznamo danes ‒ v latinščini vrsta nosi ime Nanus hortorum vulgaris ‒ velja nemška vas Gräfenroda v zvezni deželi Turingija nedaleč od Erfurta?
2

Lani v Sloveniji rekorden turistični obisk

V Sloveniji so lani našteli največ prihodov in prenočitev turistov doslej. Število prihodov se je povečalo za osem odstotkov, na 5,9 milijona, število prenočitev pa za 10 odstotkov, na 15,7 milijona.
9

Na Jezerskem vrata odpira butična Vila Planinka - za noč tudi do 600 evrov

Slabi dve leti po tem, ko je kupil propadajoči hotel, Marjan Batagelj na Jezerskem odpira Vilo Planinka. Hotel brez elektronike v sobah, zlit v naravno okolje. Za noč v eni od 23 sob bo treba odšteti od 200 do 400 evrov, v sezoni tudi do 600 evrov.
28

Od Srinagarja do Leha: najvišja cesta na svetu, ki to pravzaprav ni

Kašmir in Džamu, je zvezna država v severni Indiji, ki ima posebno avtonomijo. Ta naravni biser, skrit ob vznožje Himalaje, so zaradi prekrasne pokrajine včasih imenovali raj na zemlji in za oazo rodovitnosti.
15

Dunajska smetana odšteva do "plesa vseh plesov", v blagajno Opere milijon

Letošnji operni ples v Dunajski državni operi bo odprla ruska operna diva Anna Netrebko, ki bo 28. februarja na oder stopila skupaj s svojim možem, azerbajdžanskim tenoristom Yusifom Eyvazovom.
11

V Škocjanskih jamah odkrili nove rove

Jamarji v Škocjanskih jamah so odkrili nove dele jam, saj so se skozi strop Martelove dvorane prebili v nove rove, približno 70 do 80 metrov nad sedanjo strugo reke Reke.
14

RTV v živo
15:05 Pod drobnogledom - Nagyító alatt: 10 éves a Lendvai Lions Klub / 10-letnica Lions kluba Lendava, oddaja TV Lendava
16:10 Čudogozd: Hišica na drevesu, igrane domišljijske zgodbe, ponovitev
16:05 Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Rusija : ZDA, četrtfinale, prenos iz Bratislave
16:05 Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Rusija : ZDA, četrtfinale, prenos iz Bratislave
15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Obvestila
Facebook