Zabava - Prosti čas - Moja generacija

Sodobna kofetarica: s kavo za na pot v roki po Ljubljani lovi mestni avtobus

"Končni izdelek je še boljši, kot sem si ga predstavljala. Res je dober občutek, ko nekaj, kar si ustvaril digitalno, zaživi v fizični obliki," je bila navdušena Sara Sešlar Naraks, študentka oblikovanja, katere delo zdaj krasi skodelico kave.
6

Valentinovo - romantični ali potrošniški praznik?

Romantiki bodo danes lahko prišli na svoj račun. Valentinovo, 14. februar, jim nudi obilo priložnosti za to.
5

Na spopad Dončića in Dragića bo čez lužo potovalo na stotine Slovencev

Luka Dončić v ligi NBA še naprej navdušuje z izjemnimi nastopi. Naslednji teden bodo v Teksasu, prihodnji mesec pa na Floridi odmevali tudi številni slovenski navijaški vzkliki, saj se bo 19-letnik s soigralci pomeril proti Miami Heatu Gorana Dragića.
24

Anne Hathaway spregovorila o borbi s svojimi negotovostmi

Ameriška igralka Anne Hathaway je v nedavnem intervjuju za revijo People razkrila, da življenje pod budnim očesom javnosti ni bilo vedno lahko.
5

Vrača se kultni Zabavnik v slovenščini

Po skoraj treh desetletjih premora bo v slovenščini znova začel izhajati Politikin Zabavnik, revija s kultnim statusom v nekdanji Jugoslaviji, ki v Srbiji izhaja vse od leta 1939.
17

Celine Dion: V mojem življenju je moški, a ni tisti pravi

Glasbenica Celine Dion je prvič po izgubi moža Renéja Angélila spregovorila o morebitni novi ljubezni - in sicer o 34-letnem plesalcu, za katerega številni menijo, da je njen novi partner.
2

Janez Bončina - Benč: Če ti ne daješ energije, je tudi nazaj ne dobiš

Če po pravici povem, ne razmišljam o letih. Niti ne vem, kdaj je minilo 60 let, kdaj 70, kar preletel sem jih. Komaj čakam, da bom star 80, da grem v pokoj, pred petkovim koncertom v smehu pravi Janez Bončina Benč. Njegov novi album ima naslov Biografija.
23

Zdravko Čolić - balkanski Tom Jones, na čigar glasbo "žurajo" tri generacije

"Koncert bo trajal vsaj tri ure," je pred koncertom v Stožicah, kamor se vrača po osmih letih, napovedal 67-letni legendarni glasbenik Zdravko Čolić.
25

Čigav dres se najbolje prodaja? Jasno, da Luke Dončića.

V Sloveniji že od oktobra, ko se je začela sezona v Ligi NBA, vlada prava evforija okoli Luke Dončića, a tudi v Dallasu, kjer zdaj igra sijajni najstnik, se je sprožila "Lukamanija".
90

"Obleke, ki žensko naredijo še lepšo" - Catherine Deneuve prazni omare

Avkcijska hiša Christie's v Parizu bo pripravila dražbo oblačil, ki jih je za francosko filmsko igralko Catherine Deneuve oblikoval njen prijatelj, modni oblikovalec Yves Saint Laurent.

Američani odkrili džezvo: "To je čudežni pripomoček!"

Ameriški kulinarični portal Eater je pred časom posvetil dolg članek "čudežnemu, 10 dolarjev dragemu pripomočku, ki bo nadomestil aparat za kuhanje kave" - džezvi.
38

4. januar: Začne izhajati prvi časopis v slovenskem jeziku

Na današnji dan je leta 1797 začel izhajati prvi časopis v slovenskem jeziku - Lublanske novize (Ljubljanske novice).

3. januar: Praznuje legenda slovenskega alpskega smučanja

Na današnji dan leta 1957 se je rodila nepozabna legenda slovenskega alpskega smučanja Bojan Križaj, ki si rojstni dan deli z legendarnim dirkačem F1 Michaelom Schumacherjem.

2. januar: Začetek gradnje ikone New Yorka

Na današnji dan leta 1870 se je začela gradnja mostu Brooklyn, enega najlepših in najprepoznavnejših mostov na svetu. Most so gradili dobrih 13 let, z velikim pompom so ga odprli 24. maja 1883.

28. december: Prve gibljive slike, Županova Micka in Denzel

Leta 1954 se je v Mount Vernonu rodil ameriški igralec, ki je leta 1989 prejel oskarja za stransko moško vlogo v filmu Glory, leta 2001 pa za glavno moško vlogo v filmu Dan za trening, Denzel ...

RTV v živo
15:05 Mostovi - Hidak, oddaja TV Lendava
16:05 Male sive celice: OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in OŠ Dravlje, ponovitev
15:10 Dober dan, ponovitev
15:50 Kuharija na kubik: Rižota z morskimi sadeži, kuharska oddaja, ponovitev
15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Obvestila
Facebook