"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Jutro ob kavi in kitari bo tokrat v znamenju energične, popularne glasbene skupine Bomb Shell. V začetku tega leta so nas presenetili z izdajo mističnega albuma - REŠI NAŠ ALBUM. Vse podrobnosti so nam ob dobri glasbi zaupali v živo.

Jutro ob kavi in kitari - Bomb Shell

Kako se je začela zgodba skupine Bomb Shell?
"Kot posamezniki smo se člani Bomb Shell-a v preteklosti kalili v različnih glasbenih zasedbah. A kljub polnemu tedanjemu glasbenemu urniku smo imeli vsi vedno željo ustvariti lasten band, ki bo ustvarjal avtorsko glasbo. Bobnar Brane in kitarist Anže, ki se lahko pohvalita, da igrata že skupaj celo življenje, sta dolgo snovala načrte kako skupaj sestaviti pravi band. Najtežje je bilo najti vrhunsko vokalisto. In ravno splet naključij je hotel, da je Brane v enem od svojih glasbenih sodelovanj spoznal pevko Petro Zore, ki je bila sprva backvokalistka. Sam je v njej prepoznal to kar sta iskala z Anžetom in jo povabil k sodelovanju. V dobrih dveh tednih smo že imeli prvi nastop, od tedaj pa je naša glasbena pot zelo razgibana."

Svojo prvo avtorsko skladbo ste izdali leta 2016, od takrat pa se je nabralo kar nekaj skladb?
"Svojo prvo avtorsko skladbo smo predstavili leta 2016 kar na odru festivala Melodije morja in sonca, kamor se vračamo tudi letos. V tem času se je nabralo za dva albuma lastnih avtorskih skladb, ogromno koncertov po Sloveniji in nekaj malega tudi tujini, nabrali smo ogromno anekdot, tako prijetnih, kot tudi malo manj prijetnih, zamenjali smo kar 3 basiste, naša glasba nam je omogočila, da smo spoznali tudi ogromno super ljudi po celotni Sloveniji, tako da lahko rečemo, da je bilo obdobje od začetka naše poti kar zanimivo, z veliko padci in veliko vzponi."

Kako poteka ustvarjanje vaših skladb?
"Ponavadi vsak doma pripravi kakšno dobro idejo. Največkrat se naše pesmi naredijo kar same. Ko se zapremo v naš studio in preigravamo, kar nam leži na duši. Potem skupaj sklenemo kakšen kompromis in poiščemo smer, ki bo zvenela najboljše. Osnutke posnamemo in jih potem vsak zase doma preposluša. Ko naslednjič pridemo v naš studio točno vemo, kaj moramo popraviti. Veliko se pogovarjamo tudi o tematiki besedil, vendar ponavadi le ta prepustimo kar naši Petri. Ogromno imamo osnutkov nedokončanih pesmi, ki morajo po naše še dozoreti."

Pred kratkim ste izdali svoj drugi album, kdo vam stoji ob strani ob ustvarjanju albumov?
"Zelo smo veseli, da je naš album januarja letos ugledal luč sveta. Premierno smo ga s svojim koncertom predstavili v ljubljanskem Orto baru, ki je bil razprodan, česar smo bili zelo veseli. V prvi meri se moramo zahvaliti predvsem en drugemu. V glasbenem poslu velikokrat stvari niso ravno rožnate, zato smo hvaležni, da smo skozi leta postali ekipa, ki stoji skupaj tudi v takšnih trenutkih."

Smo pred pragom poletne koncertne sezone, kakšna bo za skupino Bomb Shell?
"Letošnje poletje bo za nas zelo delovno. Čakajo nas koncerti, pa festivalski nastop v Avditoriju Portorož (MMS), veliko bomo v studiu, saj snemamo že nove pesmii. Kljub vsej noriji, ki nas čaka, pa si bomo z veseljem vzeli tudi čas za dopustovanje."