Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V Občini Miklavž na Dravskem polju se nadaljuje obnova 2-kilometrskega odseka Ptujske ceste, v sklopu katere urejajo tudi komunalno infrastrukturo. Dokončanje del je predvideno ob koncu aprila. Sicer pa v občini letos načrtujejo izvedbo še nekaterih infrastrukturnih projektov.

Uredili bodo manjkajoči del pločnika in kolesarske steze na razdalji Miklavž-Rogoza – dela naj bi začeli v začetku poletja, dobrih 200 metrov trase pa naj bi končali jeseni. Junija bodo začeli graditi tudi novo, 300 kvadratnih metrov veliko montažno stavbo v miklavškem Športnem parku, napoveduje župan Egon Repnik: »NK Miklavž dobi nove klubske prostore. Gre za objekt, ki bo dvignil standard športne infrastrukture v občini, saj so bili prostori kluba res dotrajani.« 550 tisoč evrov vredno naložbo naj bi končali jeseni.

Takrat naj bi začeli urejati tudi manjkajoči del kanalizacije v kraju Dravski Dvor. »Že leto in pol smo prijavljeni na razpis načrta za okrevanje in odpornost. Vlogo smo dopolnili, v teh dneh pa pričakujemo končno odločitev glede višine sofinanciranja iz evropskega sklada. Po projektantskih ocenah bo investicija vredna milijon in pol evrov,« razlaga Repnik. Uredili bodo tudi vodovod, javno razsvetljavo, cestišča in optično omrežje. Dela naj bi končali v prvi polovici naslednjega leta.

Župan dodaja, da je letošnji proračun občine Miklavž na Dravskem polju okoli 8 milijonov evrov, da kreditiranje ni predvideno, se bodo pa zadolževali prihodnji dve leti, saj načrtujejo gradnjo zdravstvenega doma in knjižnice v Miklavžu in športne dvorane v Dobrovcah.