Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Črnejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Črnejšek

Za več kot 800 otrok iz socialno ogroženih in rejniških družin iz severovzhodne Slovenije je podjetje Energija plus v sodelovanju s Centri za socialno delo danes pripravilo tretji Božični kino dan. Projektu sta se poleg Mariboxa in Marproma letos pridružila še NK Maribor in Pekarna Hlebček.

Avla kinematografa je bila dopoldne skorajda premajhna za vse – otroke in njihove spremljevalce, ki so se odzvali povabilu na tradicionalni brezplačni Božični kino dan Energije plus.
"Glavi namen je, da jim popestrimo počitnice, da jim popestrimo ta božični čas, da se podružijo in da tudi mi v bistvu z njimi preživimo nek dogodek izven teh formalnih prostorov." je povedala Lea Dajčman s Centra za socialno delo Maribor. Ta je kot eden od 12-ih centrov na severovzhodu države pomagal pri organizaciji dogodka, ki je razveselil več kot 800 otrok iz socialno šibkih in rejniških družin od Ljutomera do Radelj ob Dravi.
"Želimo pričarati nasmeh na obraze otrok, ki si vsak dan ne morejo privoščiti ogleda kinopredstave”, pa je ob današnji priložnosti povedal pobudnik akcije - direktor podjetja Energija plus Bojan Horvat - in dodal, da bi bil osebno vesel, da takšne akcije ne bi bile potrebne.