Foto: Radio Maribor/Robert Levstek
Foto: Radio Maribor/Robert Levstek

Politika in civilna družba se odzivata na že drugi požar v manj kot tednu dni v lenarški sortirnici odpadkov podjetja Salomon. Župan Lenarta bo sklical izredno sejo občinskega sveta, protestirali pa bodo tudi člani civilne pobude.

Že drugi požar odpadkov v manj kot tednu dni v istem podjetju je skoraj pogašen, a pod kupi odpadkov še tli, zato bodo gasilci do torka izvajali požarno stražo, pravi vodja intervencije Jože Fras.

Pri gašenju sta se poškodovala tudi varnostnik podjetja in gasilec. Prvi zaradi vdihavanja dima ostaja v bolnišnici, drugega pa so že izpustili v domačo oskrbo.

Pogorišče so si danes ogledali tudi kriminalisti, a podrobnosti še ne razkrivajo.

Prebivalci pa so zaskrbljeni. V četrtek se bodo na izredni seji sestali lenarški občinski svetniki in podjetje pozvali k odgovornemu delu, napoveduje župan Janez Kramberger:

"Želimo, da ni to delo obremenjujoče za okolje, torej da ne iznaša teh smeti, da je požarno - predvsem požarno - varno in da se tukaj obdelujejo količline, ki so za tak prostor primerne."

Že v torek zjutraj pa bodo pred podjetjem Salomon protestirali člani civilne pobude. Kristina Travnekar.
"Naše zahteve v torek bodo, da se uredi po zakonih, da se lokacija spremeni. Tu je urbano naselje s trgovinami, s prehrano, z restavracijo ..."
Za pojasnila smo prosili tudi predstavnike podjetja Salomon, a za medije še niso spregovorili.