"Zvečer bo osrednji dogodek Literarna postaja. Gostimo Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka. To bo res lep dogodek, pod arkadami Rotovškega trga," je povedala Dragica Turjak. Z Literarno postajo simbolično zaznamujejo Dan Mariborske knjižnice in kot je na ta dan običajno, omogočajo brezplačni vpis za nove člane ter polovično plačilo tekoče letne članarine in dolgov ob vračilu gradiva, je še zapisano na spletni strani Mariborske knjižnice.

Foto: Radio Maribor/Irena Kodrič Cizerl
Foto: Radio Maribor/Irena Kodrič Cizerl

"Na eni strani z Dnevom knjižnice napovedujemo množico junijskih dogodkov, ki se bodo zdaj res zvrstili in na drugi strani se s tem dogodkom danes zvečer torej simbolično začasno poslavljamo z Rotovškega trga, ker se zdaj pa res napoveduje prenova."

V času epidemije so seveda veliko svojih aktivnosti prenesli na splet, torej na daljavo. "Poskušali smo čim več ponuditi, od pravljic, do literarnih pogovorov itd. V knjižnici še vedno upoštevamo tiste osnovne ukrepe, razdalja, razkuževanje rok, maske. Tudi razkuževanje gradiva ob vračanju. Vendarle moram reči, da smo mi kar zadovoljni, ker smo skoraj ves čas drugega vala lahko bili blizu naših bralcev. Omogočali smo izposojo skoraj ves čas, razen en teden tistega popolnega lockdowna. Tako, da nismo izgubili stika z njimi, kot v prvem valu na primer."

Foto: Radio Maribor/Irena Kodrič Cizerl
Foto: Radio Maribor/Irena Kodrič Cizerl

Ker je število obiskovalcev na prireditvah omejeno, vas prosijo, da udeležbo javite po telefonu na številko 02/23 52 100. Vabimo pa vas k poslušanju celotnega pogovora: