e-Didakla oz. “virtualna didaktična škatla” je spletna stran namenjena učiteljem, za popestritev pedagoškega procesa. Vsebuje 80 didaktičnih namigov, ki omogočajo drugačen, na učenca naravnan pouk - spodbujajo svetovalno delo, preseganje razredne rutine in s tem omogočajo osmišljanje in večjo učinkovitost dela.

Za poučevanje in učenje na različnih nivojih je na voljo veliko gradiv, a so ta razpršena in v tujih jezikih, zato sta iskanje in priprava na delo bolj zamudna kot samo delo z njimi.
V Slovenskem prostoru ugotavljamo, da učiteljem manjka metodično-didaktičnih pripomočkov oziroma namigov, ki bi jim pomagali popestriti pouk, zato smo se odločili, da skupaj s pedagoško mentorico, delovno mentorico in pa z ostalimi kolegi študenti enostavno zberemo nekaj didaktičnih namigov in jih zložimo v škatlo - zato se tudi imenuje e-Didakla torej didaktična škatla - s katerimi bodo lahko učitelji popestrili pouk.” je o projektu povedala Ana Rotovnik, študentka magistrskega študija slovenskega jezika in književnosti in sociologije, ki je sodelovala pri tem projektu.

Spletna stran in didaktični namigi so rezultat dela študentov študijskih smeri jezikoslovja, prevajanja, likovne pedagogike ter računalništva in informacijskih tehnologij.

Projekt je bil sofinanciran iz Javnega Štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije iz programa Po kreativni poti do znanja 2017-2020 in iz Evropskega socialnega sklada, sodelovali pa so Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Javna agencija za raziskovalno dejavnost in Univerza v Mariboru.

Tilen Drumlič Denac, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar