Osnovna šola Selnica ob Dravi je bila leta 2016 vključena v petletni projekt "Popestrimo šolo", v nadaljevanju POŠ. Z raznimi aktivnostmi pred in po pouku spodbujajo bralno pismenost, razvijajo jezikovne in socialne kompetence kakor tudi ustvarjalnost.

Cilje in aktivnosti projekta uresničujejo v skladu z razpisno dokumentacijo, osredotočajo se zlasti na razvijanje inovativnih učnih okolij in uporabo novih pedagoških strategij in oblik dela. Več, Urška Breznik, multiplikatorica projekta: "Gre za projekt, ki je zaposlil novega učitelja, ki učencem pred in po pouku omogoča krepitev teh vseživljenskih kompetenc."

Foto: Arhiv Osnovne šole Selnica ob Dravi
Foto: Arhiv Osnovne šole Selnica ob Dravi

Učenci tako s pomočjo multiplikatorice in projektne ekipe pred in po pouku, med vikendi in v času počitnic pridobivajo znanja, spretnosti in veščine, prilagojene njihovim individualnim potrebam, primanjkljajem in nadarjenostim. Projekt pa ni namenjen samo otrokom, Urška Breznik: "Vključeni so tudi starši, nenehoma smo sodelovali z njimi. Pa ne samo starši, ampak tudi drugi strokovni delovci šole, ogromno smo sodelovali z lokalnimi društvi."

Foto: Arhiv Osnovne šole Selnica ob Dravi
Foto: Arhiv Osnovne šole Selnica ob Dravi

Obiskali so gledališče, imeli modno revijo v sodelovanju z lokalnimi ustvarjalci, razne športne aktivnosti, čistilne akcije. Projekt financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar