Foto: Google/Restavracija Sedem
Foto: Google/Restavracija Sedem

VŠGT Maribor nadaljuje svojo pot mednarodne odličnosti s sodelovanjem pri projektu Erasmus+. Namen projekta z naslovom »Stimulating Healthy Food Service Innovation« je izboljšati kakovost prehrane, ki jo ponujajo mali in srednje veliki ponudniki. Aktivnosti projekta bodo dopolnjevale Slovenijo kot Evropsko gastronomsko regijo v letu 2021.

Foto: Osebni arhiv/Rizibizi
Foto: Osebni arhiv/Rizibizi

S projektom SUSTAIN želijo izboljšati kakovost prehrane, preprečevati pojavnost prekomerne teže Evropejcev, povečati konkurenčnost podjetij, okrepiti inovacije na področju zdrave prehrane in novih storitev ter opolnomočiti podjetja v verigi prehranjevanja v gostinskih obratih. Več o projektu, Mitja Petelin, vodja mednarodne pisarne na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor: "Skupaj z zelo uglednimi mednarodnimi partnerji bomo skušali izboljšati kakovost hrane. Ključni cilj je ustvariti pregled teh dobrih praks in pripraviti zbornik na podlagi le teh. Pripravljamo tudi spletno platformo, ki je deloma že postavljena na www.foodinnovation.how. "

Več o projektu pa lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Dominik Hojnik, Projekt Euranet Plus - Boljše razumevanje Evrope
Aljaž Mejal, Nataša Rižnar