Foto: EPA
Foto: EPA

Svojo veliko vrnitev je proti koncu leta naredila skupina Abba. Album Vojage je prvi album, ki ga je švedska skupina izdala po štiridesetih letih premora, z njim pa se skupina, sicer virtualno, vrača tudi na glasbene odre. Ko govorimo o starih znancih glasbene scene, pa moramo omeniti še Duran Duran, Metallico, Maroon 5, Adele, Coldplay, Kings of Leon in številne druge, ki so leto 2021 prav tako zapustili z novo ploščo.

... in popolnoma nova imena na njej

Med glasbenimi novinci minulega leta glasbeni kritiki izpostavljajo Olivio Rodrigo, ki je zaslovela s singlom Driver's licence iz debitantskega albuma Sour, med moškimi izvajalci pa sta za izdajo leta poskrbela ameriška glasbenika Bruno Mars in Anderson Paak, ki sta izdala album pod skupnim imenom Silk sonic. S svojo glasbeno poslastico sta navdušila ljubitelje glasbe in ugodila tudi zahtevnejšim poslušalcem.

Na domačih tleh

Slovenska glasbena scena je z letom 2021 postala bogatejša za prvenec skupine Joker out, etno - pop skupina Katalena je z albumom Kužne pesmi proslavila dvajsetletnico obstoja, deset let več so slavili rokerji Big Foot Mama z albumom Akustika, Jan Plestenjak pa je izdal svoj petnajsti album po vrsti. Nove albume so predstavili tudi Rudi Bučar, Jure Lesar, Dagi, Koala Voice, Hauptman, Tadiman Hamo & Tribute 2 Love in še kdo bi se našel.

Milo rečeno je bilo leto 2021 na glasbenem področju zanimivo, nič manj pa ne pričakujemo od leta 2022.

Prisluhnite celotni oddaji Ritem mesta!

Ritem mesta: Glasba, ki je zaznamovala leto 2021

Posnetek bo na voljo 30 dni po objavi.